Διάσωση Ελλάδας vs διασώσεων Ρωσίας – Αργεντινής. Βίντεο…



aganaktismenoi3463456546Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο όλου του κόσμου, ο Richard Quest του CNN προχώρησε στη σύγκριση της διάσωσης της χώρας με τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν σε Ρωσία και Αργεντινή μέσα από στοιχεία του οίκου Nomura.

Ξεκινώντας από τη Ρωσία και το μικρότερο πακέτο που χορηγήθηκε, επισημαίνει ότι η χώρα παρουσίασε ταχεία ανάκαμψη και μέσα σε λίγα χρόνια άρχισε να δανείζεται από τις αγορές.

Το πακέτο διάσωσης που είχε χορηγηθεί το 2000 στη Ρωσία ανερχόταν στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, με το κούρεμα να ανέρχεται στο 36%.

Μία πολύ διαφορετική ιστορία και ο παρουσιαστής μας εισάγει στην Αργεντινή και το πακέτο διάσωσης που είχε χορηγηθεί το 2005, με την περίοδο να στιγματίζεται από αιματηρές διαδηλώσεις και κατάρρευση του νομίσματος.

Στην Αργεντινή είχε τότε χορηγηθεί πακέτο διάσωσης 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το κούρεμα να ανέρχεται στο 29%.

Περνώντας στην Ελλάδα, αναφέρεται στο πακέτο διάσωσης ύψους 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτελεί και το μεγαλύτερο που έχει χορηγηθεί.

Με το κούρεμα να καθορίζεται στο 54,5%, ο Richard Quest παρατηρεί ότι υπάρχει άσχημος κλονισμός της κυριαρχίας.

Ενώ στην περίπτωση της Ρωσίας σχολίασε ότι αποτέλεσε μεγάλη αποτυχία, επισήμανε πως για την Αργεντινή ήταν ένα μεγάλο πλήγμα. Όσο για την Ελλάδα, είναι η ιστορία που συνεχίζεται ακόμα…

news247

 

 


Comparing Greece's bailout to Russia, Argentina από newsview

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.