Ανταποκρίθηκε ο κόσμος και βοηθά την οικογένεια που ζούσε σε στάβλο!



0a1c3083udjoludeΜεγάλη ήταν η απήχηση του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ του «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ» του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, για την αποκάλυψη του δράματος που ζει μια οικογένεια με νεογέννητο παιδί, η οποία φυσικά δεν είναι η μόνη που υποφέρει, ιδιαίτερα τώρα στις συνθήκες κρίσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού.

Όπως μας ενημέρωσαν από την «ΑΡΣΙΣ», που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας, «η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και βοήθησε σημαντικά το έργο μας». Τα τηλέφωνα της εθελοντικής οργάνωσης δεν σταμάτησαν να χτυπούν, από ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, προσφέροντας κουβέρτες, φλοκάτες, κλινοσκεπάσματα κ.λ.π. Πολλοί ήταν αυτοί που προσφέρθηκαν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης για την οικογένεια που βιώνει δραματικές συνθήκες διαβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για οικογένεια αλλοδαπών, η οποία ζούσε μέχρι πρότινος με το νεογέννητο βρέφος, σε στάβλο σε οικισμό του δήμου Κοζάνης. Οι άνθρωποι της «ΑΡΣΙΣ» βοήθησαν την οικογένεια να βρει μια μικρή γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης, οπότε έφυγε τουλάχιστον από το στάβλο. Βεβαίως η καμαρούλα δεν έχει θέρμανση και είναι άδεια από έπιπλα, όπως «παγωμένες» και «άδειες» είναι και οι ψυχές των ενοίκων της. Επειδή οι ανάγκες της κοινωνικής προσφοράς είναι πολλές, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά για πολλούς συνανθρώπους μας, ο αριθμός των οποίων δυστυχώς πολλαπλασιάζεται, ο «Π» θα συνεχίσει να προβάλλει παρόμοια θέματα. Συγχρόνως θα στηρίζει σταθερά το πολύτιμο έργο της «ΑΡΣΙΣ».

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.