Έρευνα για το νερό στην Κοζάνη από το δίκτυο Μεσόγειος SOS



nero_neraki_vrisi_potiri865t8ivbΤο δίκτυο Μεσόγειος SOS, το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε περιβαλλοντικά ζητήματα από το 1990 έχει ξεκινήσει μια πρωτοποριακή έρευνα για την οικιακή χρήση του νερού σε αστικά κέντρα.

Στόχος της έρευνας αυτής είναι να καταγράψει τη σχέση των νοικοκυριών με το πολυτιμότερο αγαθό και να προωθήσει με εμπεριστατωμένα στοιχεία τρόπους για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή του.

Σύμφωνα με την Ερμιόνη Φρεζούλη, υπεύθυνη πολιτικής του δικτύου «η έρευνα αυτή γίνεται σε 11 αστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων και η Κοζάνη, προσπαθώντας να πιάσουμε το σύνολο της χώρας και περιοχές που είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους σε σχέση με την επάρκεια των υδάτινων πόρων».

Η επιλογή των νοικοκυριών της Κοζάνης να συμμετέχουν στην έρευνα έγινε για να καλυφθεί και η περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Το ερωτηματολόγιο είναι ηλεκτρονικό και μπορεί κάποιος εύκολα να το βρει στην ιστοσελίδα του δικτύου στη διεύθυνση www.medsos.gr.

Πέραν των ερωτηματολογίων το δίκτυο έχει συνεργασία και με τις κατά τόπους δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης από τις οποίες συλλέγει στοιχεία για την κατανάλωση. «Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία συλλογής των στοιχείων και της παραμετροποίησης. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι τα περισσότερα νοικοκυριά ξέρουν τι πληρώνουν, αλλά όχι τι καταναλώνουν» λέει η κ. Φρεζούλη.

Δυστυχώς οι κάτοικοι της Κοζάνης δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα στη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην βγουν αποτελέσματα για την πόλη. «Εάν δεν υπάρξει ένας κρίσιμος αριθμός δεν είναι δυνατόν να βγουν αποτελέσματα για την Κοζάνη» τόνισε η κ. Φρεζούλη, καλώντας τους κατοίκους να ανταποκριθούν.

Το ερωτηματολόγιο θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του δικτύου μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.