Άρχισε η ανταρσία σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – Δεν ψηφίζουν τα μέτρα βουλευτές και παραιτούνται



vouli_300Αντάρτικο φαίνεται πως στήνουν πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρά τις δηλώσεις των αρχηγών τους για κομματική πειθαρχία αλλά και διαγραφής τους από το κόμμα αν δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Με επιστολή του στον προέδρο της Βουλής, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρης Βαρβαρίγος ανακοίνωσε την παραίτηση του.

Πιο τολμηρή όμως ήταν πριν από λίγο η βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Πέμη Ζούνη  όπου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είπε: ” Μετά απο δυόμισυ χρόμια προσπαθειών,δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα”.

Όμως στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες θα μετρήσουν κι άλλες απώλειες ψήφων στην αυριανή ψηφοφορία.

Ανάμεσα τους η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης και ο Δημήτρης Κουσέλας.

Σίγουροι για το όχι από το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται οι: Γ.Μιχελογιαννάκης, Τσ.Μάντατζη, και Χρήστος Μαγκούφης. Στους όχι πρέπει να υπολογίζεται και ο επίσης παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτσούκος

Την θέση της Πέμη Ζούνη αν και εφόσον δεχθεί θα πάρει η πρώτη επιλαχούσα επίσης ηθοποιός Άννα Βαγιενά.

Έξι απώλειες μετρά ήδη η ΝΔ

Μετά τους βουλευτές Χρήστο Ζώη (Λάρισας), Δημήτρη Σταμάτη (Αιτωλοακαρνανίας), Μαργαρίτη Τζίμα (Δράμας) και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο (Εύβοιας), άλλοι δύο βουλευτές, οι κκ Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α Πειραιώς) δήλωσαν, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.

Μάλιστα στις τοποθετήσεις τους αρκετοί από τους βουλευτές επιτέθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit μέχρι την αυριανή ψηφοφορία τα δύο κόμματα θα μετρήσουν κι άλλες απώλειες.

Αν και τα δύο κόμματα που μετέχουν αυτή την στιγμή στην κυβέρνηση έχουν απώλειες το νέο μνημόνιο θα πάρει θετικές ψήφους από την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννης αλλά και από δύο τουλάχιστον βουλευτές του ΛΑΟΣ, όπως είναι οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Μπορεί και οι δύο να παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση όμως δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.