H απαγωγή των καλπών από τους γνωστούς- άγνωστους στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας – του Ανδρέα Πετράκη



tei_koz3456363Ως μέλος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του εντεκαμελούς Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οφείλω να ενημερώσω την κοινωνία της περιοχής μας για το τι συνέβη στο Ιδρυμα μας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012.

Γύρω στις 11.15 πμ της 17/01/12 βρισκόμουν στο πρώτο εκλογικό τμήμα όπου ψήφιζε το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδρύματός μας των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Α-Μ.

Την στιγμή εκείνη διεξάγονταν ομαλά η ψηφοφορία και ανέμεναν την σειρά τους να ψηφίσουν γύρω στα έξι-επτά άτομα, συνάδελφοι κυρίως από το παράρτημα της Καστοριάς και δύο συνάδελφοι από το παράρτημα της Φλώρινας.

Ξαφνικά βλέπουμε μια ομάδα 15-20 σπουδαστών να εισέρχονται βίαια στο εκλογικό κέντρο και να κατευθύνονται προς την κάλπη. Εγώ βρισκόμουν πολύ κοντά στην κάλπη και παίρνω θέση μπροστά της και απλώνω τα χέρια για να την προστατεύσω. Συγχρόνως με έντονη φωνή ρωτάω τους επιτιθέμενους

«Ποιοί είστε και τι θέλετε»;.

Μου απαντάει ο πρώτος στην σειρά

«Είμαστε σπουδαστές και θέλουμε να σταματήσουμε τις εκλογές σας».

Τον ερωτώ

«Με τι δικαίωμα το κάνετε;»

Μου απαντά

«Δεν θα αφήσουμε να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος»

Επειδή εμπόδιζα με τα χέρια μου τους δύο πρώτους να πλησιάσουν στην κάλπη κάποιοι άλλοι πήγαν από το πίσω μέρος του τραπεζιού στο οποίο ήταν η κάλπη και την άρπαξαν και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο.

Κάποιος φώναξε «τους εκλογικούς καταλόγους, τους εκλογικούς καταλόγους», τότε κάποιοι όρμισαν πάνω στην εφορευτική επιτροπή και πήραν όλο το εκλογικό υλικό, δηλαδή εκλογικούς καταλόγους, ψηφοδέλτια, σφραγίδες κλπ. Ο «αρχηγός» φώναξε, «όχι τις σφραγίδες, αφήστε τες».

Και στη συνέχεια αφού ολοκλήρωσαν το «έργο» τους και αυτοί, όρμισαν προς την έξοδο τρέχοντας. Εκεί βρισκόταν συνάδελφος από το παράρτημα της Φλώρινας και απλώνοντας τα χέρια του για να τους εμποδίσει τους λέει «καλά, ξέρετε τώρα τι κάνετε;».

Αυτοί του κατεβάζουν τα χέρια και εξέρχονται τρέχοντας, δυστυχώς για όλους εμάς τους δασκάλους τους, ως κοινοί διαρρήκτες που προσπαθούν να γλυτώσουν την τυχόν σύλληψη τους.

Εκτιμώ ότι εκείνη την στιγμή βρισκόταν μέσα στις κάλπες 40-50 φάκελοι, δείγμα πολύ μεγάλο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.

Είναι γνωστό ότι και σε άλλες περιπτώσεις είχαμε αρπαγές καλπών. Είμαστε όμως το μόνο Ιδρυμα στο οποίοι οργανωμένα απήχθησαν και οι εκλογικοί κατάλογοι. Γιατί άραγε; Είναι τυχαίο;

Σας ενημερώνω ότι οι εκλογές «πραγματοποιήθηκαν» με το σύστημα της ταξινομικής ψήφου. Αυτό σημαίνει ότι μπροστά από το όνομα καθενός από τους έντεκα υποψηφίους μπαίνει ο αριθμός προτίμησης 1,2,3,…,11. Οι δυνατές επιλογές-συνδυασμοί είναι 39.996.800, δηλαδή υπάρχουν περίπου 40 εκατομμύρια δυνατοί συνδυασμοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε μια μη καθοδηγούμενη ψηφοφορία όλα τα ψηφοδέλτια θα έχουν διαφορετικές μεταξύ τους επιλογές, δηλαδή θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Η πιθανότητα να έχουν δύο ψηφοδέλτια τις ίδιες επιλογές είναι μικρότερη από την πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το ΤΖΟΚΕΡ.

Αυτοί λοιπόν που «έκλεψαν» τις κάλπες και τους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να ελέγξουν αν κάποιοι ψήφισαν κατά τις εντολές που πήραν. Αν δεν ψήφισαν αλλοίμονό τους!

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η «απαγωγή» που πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμά μας έχει τελείως διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τις άλλες «απαγωγές» στα υπόλοιπα Ιδρύματα.

Οι «απαγωγείς» εκτέλεσαν συγκεκριμένο «συμβόλαιο», συνεπώς υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Ζητήθηκε από την διοίκηση του Ιδρύματος να γίνει έρευνα για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της πράξης αυτής η οποία μας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αρχικά το αρνήθηκε. Ελπίζουμε ότι θα το ξανασκεφθεί και να πράξει το δέον.

Οι σπουδαστές που αμαύρωσαν τα ονόματά τους με την πράξη αυτή, οφείλουν να επιστρέψουν άμεσα στην εφορευτική επιτροπή τις κάλπες άθικτες (αν δεν τις έχουν ανοίξει) με τους εκλογικούς καταλόγους, ώστε ελαφρύνουν την θέση τους.

Ανδρέας Πετράκης

Καθηγητής

Μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.