Aτάκες για «επιθεώρηση» από το ΠΑΣΟΚ του παρόντος και του μέλλοντος…



pasok_vouleutes9087y60Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζεται στο ΠΑΣΟΚ με βουλευτές και υπουργούς να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ενδεικτικές είναι άλλωστε οι δηλώσεις υψηλόβαθμων και όχι μόνο στελεχών του κόμματος σχετικά με το Μνημόνιο αλλά και τη δημοσκόπηση της VPRC η οποία παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου.  

Πρώτος άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσυχοΐδης, ο οποίος προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων όταν στα μέσα της εβδομάδας υποστήριξε ότι «ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει!».  

Ο υπουργός Ανάπτυξης αγνοώντας τις απειλές περί διαγραφής έριξε και στη συνέχεια λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι ψήφισε το Μνημόνιο «με το πιστόλι στον κρόταφο» γνωρίζοντας μόνο τις βασικές κατευθύνσεις του και όχι το συνολικό περιεχόμενο των 2.200 σελίδων του.

Είπε μάλιστα  ότι «λογοδοτώ με πράξη και ευθύνη και δεν λιποτακτώ», για να επαναλάβει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα κάλεσε όποιον αμφισβητεί την προσωπική του πορεία να το καταθέσει, επισημαίνοντας ότι δεν τον αφορά η συζήτηση για πιθανή διαγραφή του.  

Αμέσως άρχισαν τα καυστικά σχόλια και οι επικρίσεις τόσο από μερίδα των ΜΜΕ όσο και από πολιτικούς με τους πολίτες να αναρωτιούνται από την πλευρά τους «ποιος πολιτικός το διάβασε τελικά;».  

Και η απάντηση δεν άρχισε να έρθει από την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη. «Διάβασα το Μνημόνιο ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.  

Την ίδια ώρα, επικριτικός στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού εμφανίστηκε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποιός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι πασοκικές περικοκλάδες μάς οδήγησαν εδώ. Είπαμε να γίνει η αλλαγή ηγεσίας ή πολύ νωρίς ή πολύ αργά, αλλά κάποιοι επέλεξαν τις προσωπικές τους προτεραιότητες από τις προτεραιότητες της χώρας», επισήμανε ο ίδιος και αναφέρθηκε σε «προσωπικούς σχεδιασμούς διαφόρων δελφίνων που δημιούργησαν τον σημερινό ολισθηρό δρόμο για το ΠΑΣΟΚ».  

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εσωτερικών δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη δημοσκόπηση της VPRC λέγοντας: «Πέμπτο κόμμα και πολύ μας είναι!».  

Απαισιόδοξος, τέλος, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε με δηλώσεις του και ο Χάρης Καστανίδης. «Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση και εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε…», είπε.      

Ο κ. Καστανίδης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «βαρυχειμωνιά», αναγνώρισε ότι κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άσκησε τα προεδρικά του καθήκοντα, επέμεινε όμως ότι θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία μέχρι το Μάρτιο και απέρριψε την πρόταση Σκανδαλίδη για σύγκληση ΚΟ με σκοπό την άμεση εκλογή προέδρου.    

Όλα τα «πράσινα» βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη, όπου αναμένεται νέα επίθεση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά της στάσης του Γιώργου Παπανδρέου.  

Γωγώ Κυριαζή
newpost

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.