Βουλιάζει στο 7% το ΠΑΣΟΚ!



Νέα δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ να καταποντίζεται στη πέμπτη θέση, και να συγκεντρώνει μόλις 7%, ενώ το προσπερνούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στις 26-28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1001 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, από την εταιρεία ToThePoint για λογαριασμό της ΕΤ-3, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πρώτη με 18,6%, χωρίς να εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 8,7%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2% και τέταρτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%.

Το ΠΑΣΟΚ πέφτει ακόμα πιο χαμηλά με 7% ενώ ο ΛΑΟΣ έχει καθοδική πορεία συγκεντρώνοντας 4,3%. Στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 24,2% ενώ άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 9%.

 

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

Στην ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 30,1% απάντησε «το συντομότερο δυνατόν», ενώ το 15,4% επέλεξε την απάντηση «μέχρι το Πάσχα». Το 5,3% απάντησε “Όχι μετά το καλοκαίρι”.

Αντίθετα, το 16,8% απάντησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 8,6% είπε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στα τέλη του 2012.

 

ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάσπασης

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης.

Ειδικότερα, το 57% δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στα πρόθυρα της διάσπασης, ενώ το 22,5% απάντησε ότι η κρίση του θα είναι μακροχρόνια και θα συρρικνώνεται.

 

Καταλληλότερος διάδοχος ο Βενιζέλος

Στην ερώτηση για το ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος για να ηγηθεί του κινήματος στις επερχόμενες εκλογές, οι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ποσοστό 8,5% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 6%.

Ωστόσο, το 13,2% των ψηφοφόρων λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει ενώ το 51,4% δηλώνει ότι κανείς από τους φερόμενους ως υποψήφιους δεν είναι κατάλληλος.

 

Αρνητική γνώμη και για τον Παπαδήμο

Πτώση σημειώνουν και τα ποσοστά του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, αφού το 55,4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ μόνο το 16.7% φαίνεται να το κρίνει θετικά.

Να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο, σε έρευνα της ίδιας εταιρείας, οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση έφταναν στο 32.4%, δηλαδή το ποσοστό όσων αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση Παπαδήμου αυξήθηκε κατά 23 μονάδες.

 

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.