300% αύξηση (!) των θανατηφόρων τροχαίων στη Δυτ. Μακεδονία μέσα σε ένα χρόνο! Τα περισσότερα στην Κοζάνη!



egnatia_odos_neos_dromosΣοκάρουν και προβληματίζουν τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τα τροχαία ατυχήματα (που δημοσιεύθηκε στις 30/12), αφού για τον μήνα Οκτώβριο του 2011 παρουσιάζουν δραματική αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία στη Δυτική Μακεδονία της τάξης του 300% (!) σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2010!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Οκτώβριο του 2011 στη Δυτική Μακεδονία σημειώθηκαν 8 θανατηφόρα τροχαία (εκ των οποίων τα 4 στην Κοζάνη, τα 3 στην Καστοριά και ένα στη φλώρινα), ενώ πέρυσι τέτοιο μήνα (Οκτώβριο) είχαν σημειωθεί δύο (σε Καστοριά και Κοζάνη).

Αντίστοιχα, μεγάλη αύξηση της τάξης του 50%  σημειώνεται στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν, αφού από 16 τον αριθμό το 2010, ανέβηκαν σε 24 τροχαίαατυχήματα το 2ο11! Και σε αυτή την περίπτωση, τα περισότερα τροχαία συνέβησαν σε οδικό δίκτυο του Νομού Κοζάνης (15 ατυχήματα).

Τεράστια αύξηση, τηε τάξης του 150% σημειώνουν και τα τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς, αφού συνέβησαν 5 τροχαία το 2011 σε όλη την περιφέρεια (εκ των οποίων τα 4 στο Νομό Κοζάνης!). Αντίστοιχα πέρυσι είχαν συμβεί μόλις 2 ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πανελλαδικά ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων μειώθηκε κατά 2,8%, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει ένα παραπάνω, για τις διαστάσεις που έχουν λάβει τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και ειδικά στο Νομό Κοζάνης…

kozanimedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.