Ο Μπέζος, ο Μίκης και ο Καμμένος «φλερτάρουν» με τα κόμματα της Αριστεράς



5

Ο Μπέζος, ο Μίκης και ο Καμμένος «φλερτάρουν» με τα κόμματα της Αριστεράς

Την περασμένη Τετάρτη, ο Φώτης Κουβέλης έκανε το τραπέζι στον Γιάννη Μπέζο. Ο γνωστός ηθοποιός συμφώνησε να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, σε μη εκλόγιμη σειρά, ως ένδειξη στήριξης και συστράτευσης στο νέο κόμμα.

Η Δημοκρατική Αριστερά ψαρεύει …καλλιτέχνες. Σχεδόν ταυτόχρονα με το Μπέζο έκλεισε η συμφωνία με το σεναριογράφο Γιώργο Κυρίτση (Βέρα στο δεξί, ανατολικά της Εδέμ) που θα πολιτευτεί με τη Δημοκρατική Αριστερά στα Τρίκαλα. Η Κοραλία Καράντη είναι επίσης μια καλλιτέχνης που βρίσκεται κοντά στο νέο κόμμα και πιθανόν ως τις εκλογές να φέρει και το Γιώργο Λιάνη στο στρατόπεδο του Φ. Κουβέλη.

Στο επιτελείο του κ. Κουβέλη προτιμούν τους καλλιτέχνες από τα πράσινα πολιτικά στελέχη που ρίχνουν γέφυρες στο κόμμα τους, και προβληματίζονται πως θα χωρέσουν τυχόν ηχηρές πράσινες προσχωρήσεις στα ψηφοδέλτια και αν είναι σωστό να το κάνουν. Στις κατά τόπους εκλογικές επιτροπές  πάντως έχει δοθεί εντολή να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια αφήνοντας θέσεις ανοικτές, ώστε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Πάντως η προσχώρηση του Βασίλη Οικονόμου, που θεωρείτο δεδομένη δεν ανακοινώθηκε ακόμα και πιθανολογείται μια εμπλοκή της τελευταίας στιγμής.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, η αντιμνημονιακή Συμμαχία αποδεικνύεται μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας για την Κουμουνδούρου. Μετά τα Χριστούγεννα, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε εκ νέου με τον Μίκη Θεοδωράκη, την παρουσία του οποίου επιθυμεί διακαώς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία του κ. Θεοδωράκη στα ψηφοδέλτια του είναι εγγύηση, ότι η ΣΠΙΘΑ δεν θα κατέβει αυτόνομη στις εκλογές, ότι δηλαδή περιορίζεται έτσι ο κίνδυνος πολυδιάσπασης του αντιμνημονιακού μετώπου. 

Ωστόσο, ο Θεοδωράκης δεν είναι καλοδεχούμενος από όλους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά οι πουρίστες της Αριστεράς έχουν – για διαφορετικούς λόγους – τόσες αντιρρήσεις σε αυτή τη συμμαχία, όσες και στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ Σ. Σακοράφα και Π. Κουρουμπλή.

Ένας ακόμα πονοκέφαλος για τον κ. Τσίπρα είναι αν ο Μικης θα θέλει εκλόγιμη θέση, κάτι για το οποίο αρχικά προοριζόταν για τον καθηγητή κ. Ν. Κοτζιά.

Πιθανόν το πιο δύσκολο παζλ για τον κ. Τσίπρα πάντως να ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συμπράξει με τον κ. Τσίπρα σε αντιμνημονιακό μέτωπο. Η Κουμουνδούρου δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αυτήν την δήλωση, καθώς πρόκειται για μια ελκυστική πρόκληση και ταυτόχρονα ένα δίκοπο μαχαίρι. Με τον κ. Καμμένο ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πράγματι τον πυρήνα μιας οριζόντιας αντιμνημονιακής συμμαχίας και θα τραβήξει ψήφους και από τους δύο μεγάλους  χώρους. Το κατά πόσον πάντως οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν μια τέτοια συμμαχία, είναι μια διαφορετική ιστορία.  

Θέμης Δαγκλής

newpost


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.