Τηλεθέρμανση… Το πρόβλημα και μια πρόταση – Του Χρυσοβέργη Κρυσταλλίδη



Ptolemaida_aerial_viewΑπό της 30 Δεκεμβρίου την πόλη μας απασχολεί ένα και μόνο ένα θέμα…η αποκατάσταση της βλάβης της τηλεθέρμανσης και η ομαλή και συνεχόμενη λειτουργία της.

Το πρόβλημα όμως αυτό δεν είναι σημερινό, έχει τις ρίζες του στο 1990 τότε που η δημοτική αρχή της εποχής επέλεξε την 3η μονάδα για την παροχή του θερμού νερού, είναι διαχρονικό και κάθε χρόνο έστω και για λίγες (2-3-4) μέρες υπάρχει ζήτημα θέρμανσης και το βάρος πέφτει στους εργαζόμενους της ΔΕΤΗΠ αλλά και στον εκάστοτε δήμαρχο παρόλο που  το θέμα της συντήρησης της μονάδας είναι αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΗ.

Ακριβώς  σε αυτό το θέμα της συντήρησης πρέπει να πέφτει πάνω στη ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ αλλά και ο-η δήμαρχος κάθε καλοκαίρι για να είναι βέβαιοι για το τι μέλη γενέσθαι με τη ΔΕΗ , γιατί όπως λέει η παροιμία… “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”!

Η παρελθούσες δημοτικές αρχές δεν φρόντισαν να έχουν εναλλακτική λύση ισάξια με την κεντρική λειτουργία, είναι ξεκάθαρο ότι δεν το προέβλεψαν διότι ας μη γελιόμαστε ο λέβητας πετρελαίου και η σύνδεση με τη ΛΥΠΤΟΛ έγιναν για να καλύπτουν τις ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πελατολογίου της ΔΕΤΗΠ, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν πιέστηκε η ΔΕΗ να ολοκληρώσει την σύνδεση της ΔΕΤΗΠ με τον ΑΗΣ Καρδιάς και να λειτουργεί από αυτό το χειμώνα!

Ως πότε λοιπόν οι πολίτες-καταναλωτές θα πρέπει να υπομένουν τις συνέπειες από τις παραλήψεις του παρελθόντος;

Προτάσεις έχω ακούσει από συμπολίτες μου πολλές για το ζήτημα της πληρωμής με έκπτωση στο λογαριασμό και διάφορες άλλες προτάσεις πάλι για το οικονομικό ζήτημα αυτής της περιόδου με την υπολειτουργία της τηλεθέρμανσης.Στο δικό μου όμως μυαλό καμία δεν είναι εφαρμόσιμη και ειδικά αυτές που ΙΣΩΣ να προκαλέσουν οικονομική βλάβη στη ΔΕΤΗΠ και να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της επιχείρησης και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Η δική μου πρόταση που δεν θα έχει συνέπειες στη ΔΕΤΗΠ αλλά όφελος στον καταναλωτή είναι να γίνει μια μείωση στα δημοτικά τέλη στο λογαριασμό της ΔΕΗ για τον επόμενο – ερχόμενο – λογαριασμό!

Αυτό μπορεί να γίνει με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και μόνο χωρίς διαπραγματεύσεις για ελεημοσύνη απο τη ΔΕΗ.

Να σας ενημερώσω ότι το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης έχει πάρει απόφαση πρόσφατα για μόνιμη μείωση των δημοτικών τελών κατά 7,5% !

Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.