Σε απελπιστική κατάσταση οι φαντάροι στο 523 ΜΠΤΜ Μαυροδένδρι Κοζάνης



Σε επιστολή τους συνάδελφοι φαντάροι από το Μαυροδέντρι Κοζάνης αποκαλύπτουν τις ακραίες και απελπιστικές καταστάσεις που βιώνουν. Μοιράζονται μαζί μας στιγμιότυπα μιας καθημερινότητας που είναι κοινή για χιλιάδες συναδέλφους που είναι θύματα των απίστευτων κενών στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, γιατί αυτή του Πενταγώνου «πετά στα ουράνια» με την συγκέντρωση των βυσμάτων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Ελλείψεις στην επάνδρωση των μονάδων που προκαλεί η διασπορά εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα τοπικά-οικονομικά συμφέροντα και να συντηρηθεί το αμαρτωλό καθεστώς πελατειακών σχέσεων και ψηφοθηρίας των ντόπιων πολιτευτών, αλλά και για να τροφοδοτείται η μεγαλύτερη στρατιά στρατηγών και υψηλόβαθμων αξιωματικών σε όλο τον κόσμο!

Η επιστολή όμως των συναδέλφων αποκαλύπτει ότι ο φαντάρος στον ελληνικό στρατό είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος, ο πιο εντατικοποιημένος και ο πιο εκμεταλλευόμενος. Η υποχρεωτική στράτευση, που μάλιστα η πραξικοπηματική κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μελετά να επεκτείνει κατά τρείς μήνες, εξασφαλίζει μια τεράστια μάζα δωρεάν νεαρού εργατικού δυναμικού και μάλιστα, συχνά, ιδιαίτερα μορφωμένου και επαγγελματικά καταρτισμένου, για να εκτελέσουν υπάκουα και πειθαρχημένα, κάθε εργασία και υπηρετική υπηρεσία θα διαταχθούν. Το ιδανικό εργατικό δυναμικό, χωρίς μισθό, ένσημο, εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα και εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την απόλυση του.

Στο 523 ΜΠ/ΤΠ Κέντρο στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Καλούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ζιαζιά και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύση στα ακραία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Αλλιώς κινδυνεύουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα…

Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, μεταξύ των οποίων και άμεση απευθείας ενημέρωση του ΓΕΣ για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης, καθώς ενέχει ο κίνδυνος ανεπανόρθωτων συνεπειών στην υγεία και την ζωή των στρατιωτών.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι, να δημοσιοποιούν άμεσα κάθε αυθαιρεσία και κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Επίσης, οι γονείς πρέπει να παρέμβουν άμεσα στη διοίκηση της μονάδας και στο ΓΕΣ. Εξάλλου, είναι αυτονόητη απαίτηση ο Στρατός να παραδώσει πίσω στην λαϊκή οικογένεια το ένστολο παιδί της, όπως ακριβώς το άρπαξε για να εκτελέσει την «ύψιστη υποχρέωση» όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί, οι περισσότεροι των οποίων λούφαραν ή εξαγόρασαν αυτή!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 523 ΜΠΤΠ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ‏ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν.

Το στρατόπεδο έχει δύναμη περίπου 11 φαντάρους εκ των οποίων μετά τις 2/2/12 θα μείνουν 7.

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι μάγειρες και οι γιατροί κάνουν περιπόλους. Οι γιατροί κάνουν κεπικ και γιατροί υπηρεσίας ταυτόχρονα. Και όταν λέμε κεπικ εδώ εννοούμε τηλεφωνητής, καψας, λαντζιέρης, καθαριστής, υπηρέτης κάθε αξιωματικού και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν.

Απ τη 317 σειρά ο ήρθε μόνο ένας φαντάρος παρόλο που το πρόβλημα ήταν ορατό από πιο πριν. Να σημειωθεί

ότι μιλάμε για κέντρο κατάταξης.

Επίσης μετά της 2/2/12 τη δύναμη του στρατοπέδου θα αποτελούν 3 γιατροί, 3 μάγειρες κ ένας εγχειρισμένος φαντάρος ο οποίος δεν μιλάει Ελληνικά…

Έχουμε και 3 τ/φ σε ένα φυλάκιο, αλλά άγνωστο το ποτέ θα επιστρέψουν…

Αλήθεια, τι έχει να πει σε αυτά τα παιδιά ο Δ.Αβραμόπουλος, ο Γ.Ραγκούσης, ο Γ.Γεωργίου και ο Κ.Σπηλιόπουλος;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

alfavita.gr

από το kozani.tv

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.