Ο Σουηδός καθηγητής Πρόεδρος Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας κ. Tomas Andersson στο ΕΒΕ Κοζάνης



aderson_ebeΕνημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2012 στα γραφεία του ΕΒΕ Κοζάνης αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρο της  Επιτροπής Ερευνών κ. Πέτρο Πατιά, τον κ. Γιάννη Μπακούρο Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον κ. Thomas Andersson, συνοδευόμενη από τον Καθηγητή του πανεπιστημίου του Jönköping στη Σουηδία και Πρόεδρο της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας της χώρας του, μιας δομής σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την πανεπιστημιακή κοινότητα από τις πιο επιτυχημένες σε διεθνές επίπεδο.

Αντικείμενο της συνάντησης  αποτέλεσε η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας Πανεπιστημίου και Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός καινοτόμου μηχανισμού στήριξης και προώθησης  της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα, που θα αποτελεί χώρο αναφοράς για κάθε νέο αλλά και εν ενεργεία επιχειρηματία και θα μπορεί να αξιοποιεί ιδέες και δυνατότητες που υπάρχουν στη σημερινή πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το επιτυχημένο και πρωτοπόρο μοντέλο λειτουργίας του κέντρου στήριξης της επιχειρηματικότητας του Jönköping της Σουηδίας από τον κ. Thomas Andersson.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας προσαρμοσμένου στις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που θα στηρίζει την έρευνα και την καινοτομία, και θα συνδέει τη γνώση και το νέο ανθρώπινο δυναμικό με τις επιχειρήσεις του τόπου, με γνώμονα και στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και τη συγκράτηση των νέων στον τόπο τους.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.