Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή»



xoros_voioton9876986Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή”. Εκατοντάδες κόσμου, Βοϊώτες, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, γέμισαν το οικ. Κέντρο «Κοσμοκίνηση», χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η έναρξη έγινε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Βαγγέλη Παπαγιώτα εκ μέρους του Δ.Σ. και το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα δύο χορευτικά τμήματα (παιδικό και ενηλίκων) του Συλλόγου. Το δεκαμελές παιδικό χορευτικό απέσπασε πολλά χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους. Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης. Οι 32 χορευτές με τις παραδοσιακές  φορεσιές, παρουσίασαν στο κοινό χορούς και τραγούδια της περιοχής του Βοΐου. Το “δώσιμο ψυχής” από τους χορευτές και η ζωντάνια τους, προκάλεσαν πολλές φορές τον ενθουσιασμό και την συγκίνηση των παρευρισκομένων.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στο Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κ. Βαγγέλη Τσιαφίλη.

Ακολούθως, άρχισε το γλέντι υπό τους ήχους της ορχήστρας χάλκινων πνευστών «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» από τη Σιάτιστα, με το Χάρη Σαλαγκιώτη στο κλαρίνο. Οι παραδοσιακοί ήχοι της ορχήστρας, σε συνδυασμό με το τραγούδι του καταξιωμένου πανελλαδικά τραγουδιστή Χρήστου Ντάγκαλα από τα γειτονικά Γρεβενά, κράτησαν το γλέντι και τον κόσμο στην πίστα έως αργά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:
ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Πάτρας Βασίλειος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχαηλίδης Κυριάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τοπαλίδης Στέφανος, η Δήμαρχος Βοΐου κ. Ορφανίδου Παναγιώτα, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Βοΐου κ. Μακρής Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Βοΐου κ. Κατσικάς Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Βοΐου κ. Γιώτης Θεόκλητος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βοΐου κ. Σίμος Ηλίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βοΐου κ. Ζευκλής Χρήστος, η Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης κ. Νανοπούλου Άννα, η Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης κ. Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Κοζάνης κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Κοζάνης κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, ο πολιτευτής κ. Λαμπρόπουλος Δημήτριος, ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κοζάνης κ. Τολιόπουλος Αθανάσιος.

Επίσης τον χορό μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρό της κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Τσότσο Παύλο και κ. Τσώνη Κώστα, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης κ. Τσιάντας Κων/νος με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών Κοζάνης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Οι Μακεδνοί», αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Φίλοι της Παράδοσης», αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Η Κόζιανη», αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Χ.Ο.Κ. Χορευτικός Ομιλος Κοζάνης», οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου κ. Παπαγιώτας Θωμάς και κ. Γκάσης Δημήτριος. Επίσης πολλοί Βοϊώτες καταξιωμένοι στον επαγγελματικό χώρο στην περιοχή της Κοζάνης, παλαιά μέλη Δ.Σ. και πολλοί άλλοι. Παρών ήταν και πολλοί φίλοι του Συλλόγου, μέλη άλλων Συλλόγων της Κοζάνης και πολλοί συνεργάτες.
Ζητάμε συγγνώμη που δε μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους ονομαστικά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Παπαγιώτας, αρκετά ικανοποιημένος δήλωσε:
“Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία. Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους σήμερα στον Ετήσιο Χορό μας. Η επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών του Δ.Σ. του Συλλόγου, έρχεται μέσα από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις μας.»

Το Δ. Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση για την πραγματοποίηση Ετήσιου Χορού, τους Χορηγούς του Συλλόγου, τα τοπικά τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά μέσα επικοινωνίας και τον έντυπο τύπο για την προβολή της εκδήλωσης,  τους πολιτιστικούς Συλλόγους για τη συνεργασία και την παραχώρηση φορεσιών, τους χορευτές καθώς και όλους όσους παρευρέθησαν και παρά τις καιρικές συνθήκες ήρθαν από μακριά (Θεσσαλονίκη, Κορυφή, Γαλατινή και τα άλλα χωριά του Βοΐου κλπ). Επίσης δεσμεύεται πως θα συνεχίσει το έργο του Συλλόγου, με ανάλογες επιτυχημένες εκδηλώσεις και παρουσίες στα δρώμενα του τόπου.

Για το Δ.Σ.

Απόστολος Αντ. Αποστολόπουλος
Αντιπρόεδρος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.