Κοζάνη: Πρώτη πανελλαδικά στην προσφορά μοσχευμάτων ζωής!



Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 20 Ιανουαρίου στο οικογενειακό κέντρο «Ώρα Ελλάδος» έκοψαν την καθιερωμένη παραδοσιακή βασιλόπιτά τους τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, σε μια βραδιά προσφοράς του συλλόγου προς τα μέλη του!

Ο πρόεδρος  του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Θεόδωρος Τσαουσίδης, λίγο πριν κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, έκανε τον απολογισμό του συλλόγου για το 2012, ενώ έθεσε και τους στόχους για τη νέα χρονιά, τι σχεδιάζει ο σύλλογος και τι θέλει να πετύχει για το 2012: «Αυτή η βραδιά γίνεται για να τιμήσουμε τα μέλη μας, τους αιμοδότες, με μια γιορτή, σε αναπλήρωση του αίματος για την κοινωνία. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας. Η χρονιά που πέρασε πήγε σε διπλάσια παραγωγικότητα σε αίμα (συγκεντρώθηκαν 674 μονάδες). Αυτό δεν μας λέει τίποτα, θέλουμε σαν νομός Κοζάνης να φτάσουμε να έχουμε το αίμα που χρειάζεται το νοσοκομείο. Για αυτό και βάλαμε στόχο μέσα στο 2012 να συγκεντρώσουμε 1912 μονάδες, όσα και τα χρόνια της ελεύθερης Κοζάνης, από την ημερομηνία της Απελευθέρωσής της από τους Τούρκους. Μπορούμε, είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος»σημείωσε ο ίδιος.

Δεν είναι, όμως, μόνο το αίμα και η δωρεά του, αφού δεν ξεχνάμε τα αιμοπετάλια, τα βλαστοκύτταρα, τον μυελό των οστών, ενώ δεν πρέπει να περάσει γυναίκα έγκυος που να μην ενημερωθεί και να μην δώσει ομφαλοπλακουντιακό αίμα στη δημόσια τράπεζα. Μάλιστα από την Κοζάνη συγκεντρώθηκαν 206 μονάδες μέσα στο 2011, κάνοντας την περιοχή πρώτη πανελλαδικά στην προσφορά μοσχευμάτων ζωής για τα παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία. Επίσης, ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ό,τι αφορά τη δωρεά μυελού των οστών, αφού οργανωμένα 91 άτομα έδωσαν μέσα στο 2011 αίμα για να μπουν στην λίστα. Δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η διαδικασία είναι απλή, αφού πλέον προσφέρεται από τη φλέβα και όχι με παρακέντηση.

Μέσα στο 2012 ακολουθούν και άλλες αιμοδοσίες από το Σύλλογο, ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά και οργανωμένα με πολλές κοινωνικές ομάδες, ενώ ο κ. Τσαουσίδης δεν παρέλειψε να προσθέσει πως όλοι οι σύλλογοι της Κοζάνης θα πρέπει να οργανωθούν προσφέροντας αίμα μαζικά, ώστε να περάσουν έτσι ένα πλατύ μήνυμα προς τους συμπολίτες τους. «Κανένας σύλλογος να μην μείνει μακριά από την οργανωμένη αιμοδοσία», κατέληξε ο ίδιος, προσθέτοντας πως πλέον ο σύλλογος αριθμοί 770 ενεργά αιμοδοτικά μέλη (ενώ υπήρξαν αρκετά ακόμα που λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσαν να δώσουν το αίμα τους».

Η όμορφη αυτή εκδήλωση συνεχίστηκε με βραδιά καραόκε, από τραγούδια που ερμήνευσαν μέλη του συλλόγου, ενώ δεν έλειψαν και οι χοροί με τη βραδιά να εξελίσσεται όμορφα!

από τον Πρωινό Λόγο


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.