Κέντρο Πολιτισμού της Ανατολής στην Πτολεμαΐδα



Ptolemaida_aerial_viewΈνα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των συλλόγων της Πτολεμαΐδας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την ένταξη του έργου «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 2.213.639,70 €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή κτιρίου με ολική επιφάνεια ορόφων 1.145,68 τ.μ., στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Διάσωσης – Ανάδειξης και διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής. Επιπλέον στο κτίριο θα περιλαμβάνονται χώρος αμφιθεάτρου, χώρος προβολών και ελέγχου ηχητικών, χώρος αθλοπαιδιών, γραφεία διοικητικών λειτουργιών και αίθουσα μνήμης με βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η διάσωση, η ανάδειξη και η διάδοση του πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο μέρος του σημερινού πληθυσμού του Δ.Δ. Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

vetonews

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.