Η ελληνική οικογένεια σώζει την Ελλάδα!



elliniki_simaia_me_fonto3453Η Αθήνα έχει 5.000.000 κατοίκους. Απο αυτούς τα τέσσερα περίπου είναι απο την επαρχία. Μέλη, λοιπόν, της οικογένειας ζούν ακόμη εκεί.

Στην ελληνική επαρχία, ακόμη (ευτυχώς!) παράγονται αγαθά, όπως λάδι, τυρί, φρούτα, λαχανικά, έστω και σε επίπεδο οικογενειακού μπαχτσέ.

Η ελληνική οικογένεια είναι γνωστή παγκοσμίως για το δέσιμό της. Ποτέ δεν θα άφηνε ένα μέλος της να πεινάσει. Έτσι έρχονται τα «πακέτα» απο το χωριό με όλα τα «καλούδια», που το σούπερ μάρκετ πουλά σε τιμές χρυσού!

Όσο σας έμεινε εσάς η απορία γιατί δεν εξεγείρονται οι Έλληνες άλλο τόσο έμεινε και σε αναγνώστρια, η οποία δεν δίστασε να το γράψει:

«Εδώ και πολύ καιρό απορώ γιατί δεν έχουμε εξεγερθεί ακόμα, με όλα αυτά που μας επιβάλλουν. Το ψάχνω από δω, το ψάχνω από κει τελικά κατέληξα στο εξής συμπέρασμα…
Το 80% των Αθηναίων προέρχονται από επαρχία. Ως εκ τούτου λοιπόν κάθε μήνα έρχονται από το χωριό όλα τα καλά και τα αγαθά του Θεού (αυγά, λάδια, κρέατα, λαχανικά κ.λπ.) οπότε τα έξοδα μειώνονται στο ελάχιστο. (έχω κοντινά μου παραδείγματα). Εγώ δεν προέρχομαι από κάποιο χωριό (δυστυχώς) ξοδεύω την εβδομάδα 100 ευρώ σούπερ, λαϊκή, χασάπη. Είναι 400 ευρώ το μήνα. Βάλε και το λάδι της χρονιάς που εγώ πληρώνω 80 ευρώ τον τενεκέ που αγοράζω από φίλο (3 τενεκέδες Χ 80 =240 ευρώ το χρόνο εξοικονόμηση). Αν πάρουμε τώρα και την επαρχία που είναι αυτάρκης (δηλαδή παράγει για να φάει) τότε τι έμεινε? Ένα 20% των Αθηναίων που δεν προέρχονται από κάποιο χωριό κι αυτοί στην ουσία έχουν το πρόβλημα. Ε, με 20% γίνεται επανάσταση? Δεν γίνεται!!»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
prionokordela.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.