Εργαζόμενοι Δ.Ε.ΤΗ.Π.: Να επισπεύσει η ΔΕΗ τις εργασίες για τη σύνδεση του ΑΗΣ Καρδιάς με την τηλεθέρμανση!



tilethermansi-ptolemais86758Η φετινή χειμερινή περίοδος αποδείχθηκε μία από τις χειρότερες περιόδους για την Τηλεθέρμανση και την πόλη της Πτολεμαϊδας. Οι συνεχόμενες βλάβες της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ο βαρύς χειμώνας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και μια δεκαετία και η γενικότερη οικονομική κρίση με το υψηλό κόστος πετρελαίου, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους και ταλαιπώρησαν και αγανάκτησαν τους καταναλωτές.

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.ΤΗ.Π. αλλά και οι καταναλωτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων στην σύνδεση της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας με την 3η και 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς. Το έργο προβλέπεται να λειτουργήσει την επόμενη χειμερινή περίοδο προκειμένου να  διασφαλίσει την επάρκεια σε θερμικό φορτίο και την ασφαλή παροχής θερμότητα χωρίς διακοπές και προβλήματα.  

Αυτήν την στιγμή το έργο που έχει αναλάβει η Δ.Ε.ΤΗ.Π. μέσω εργολαβίας είναι έτοιμο, ενώ το έργο που κατασκευάζει η ΔΕΗ εντός του χώρου του ΑΗΣ Καρδιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ είναι ότι το έργο που έχει αναλάβει θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2012. Όμως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η 3η και 4η μονάδα του ΑΗΣ θα είναι έτοιμη για παροχή θερμικής ενέργειας τον Μάιο του 2012. Επίσημη ωστόσο ανακοίνωση δεν υπάρχει από πλευράς της ΔΕΗ κι αυτό δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς αλλά και αγωνία σχετικά με την ετοιμότητα των μονάδων.

Για τους παραπάνω λόγους και για να προβλεφτούν αναπάντεχες καταστάσεις, καλούμε την ΔΕΗ αφ`ενός να επισπεύσει την περάτωση των εργασιών εντός του χώρου του ΑΗΣ Καρδιάς λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτείται κι ένα εύλογο χρονικό διάστημα δοκιμών και αφ`ετέρου να ανακοινώσει επίσημα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.