Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Ξεφεύγει στην κούρσα για την άνοδο ο Μακεδονικός Κοζανης – Τα αποτελέσματα



podosfairo_vole2342Αποφασισμένος να φτάσει στην άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα δείχνει ο Μακεδονικός Κοζάνης, που πέρασε και από την Ελίμεια με 3-2  και ξέφυγε 4 βαθμούς από τους διώκτες τους, στην επανέναρξη της Α ΕΠΣ Κοζάνης, έπειτα από 40 ημέρες.

Τα αποτελέσματα:
Καραγιάννια – Αρδασσα αναβλήθηκε, Ελίμεια – Μακεδονικός Κοζάνης 2-3, Αναγέννηση Πτολ. – Τιτάν 1-2, ΑΕΚ – Ασβεστόπετρα 4-1, Βελβεντό – Φούφας 1-3, Γαλατινή – Μακεδονικός Σιάτιστας 1-2, Χαραυγή – Κοζάνη 2004 0-1, Ακ. Σιάτιστας – Πρωτοχώρι 5-0.
ΑΕ Ελίμειας – Μακεδονικός Κοζάνης 2-3

Μεγάλη νίκη μέσα στη Ελίμεια πέτυχε ο Μακεδονικός με σκορ 2-3 στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα ξέφυγε απο τη δεύτερη Ασβεστόπετρα 4 βαθμούς (32β ο Μακεδονικός 28β η Ασβεστόπετρα). Οι δύο ομάδες μετα την 40ημερη αποχή απο τα γήπεδα,έπαιξαν με πολλές απουσίες αλλά παρ όλα αυτά παρουσίασαν καλό θέαμα στον κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι.

Ο Μακεδονικός, στην διάρκεια του αγώνα είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές των δύο ακραίων αμυντικών του (Παπαδόπουλο και Πηγαδά)Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο πιο δυνατά είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δοκάρι στο 6´με τον Χατελάρι και προηγήθηκαν μόλις στο 8´ με τον Χατζηρούμπη.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν πήραν τα ινία του αγώνα ισοφάρισαν λίγο πριν τη λήξη του α´ημιχρόνου με τον Σταφυλίδη και πέτυχαν άλλα δύο στο δεύτερο με τον Κουτσώνα στο 57´και τον Κουτούλα στο 83´ παίρνοντας το χρυσό τρίποντο .Το μόνο που κατάφεραν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 90´σε 2-3 με τον Χατελάρι.
ΑΕ Ελίμειας (Αλιατίδης): Τραπενζαλίδης, Νάνος, Αλιατίδης, Γιαπράκας, Τσιανάκας, Τσιόρκας, Σιδέρης (67’ Δελλόπουλος), Τσατσόπουλος (82’ Μανιάκας), Χατελάρι, Μαλούτας, Χατζηρούπης.
Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Αντωνόπουλος, Κουμπούρας, Πηγαδάς (α.α. 83’ Λεφάκης), Παπαδόπουλος (12’ α.α. Πάτσιος), Σακαλής, Κωτούλας (89’ Ζαχαρίας), Σταφυλίδης, Κουτσώνας, Τζούτζας, Λαμπίρης.

ΑΕΚ – Ερμής Ασβεστόπετρας 4-1
«Με το δεξί» ξεκίνησε η Α.Ε. Κοζάνης τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης μετά από μία εντυπωσιακή νίκη επί της δεύτερης στην βαθμολογία Ασβεστόπετρας με σκορ 4-1.

Με τρία γκολ του 17χρονου Γιώργου Μπέμπη και ένα του αρχηγού Χρήστου Καραγεώργου η νεανική ομάδα του Μάκη Μαλούτα πήρε μία δίκαιη νίκη απέναντι στην δυνατή ομάδα του Ερμή που βρισκόταν έναν βαθμό πίσω από την κορυφή.

Η ΑΕΚ έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, με τους νεαρούς παίκτες να δείχνουν ωριμότητα στο παιχνίδι τους και τους «μεγάλους» να στηρίζουν με επιτυχία τις προσπάθειες των «μικρών». Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν καλή αμυντική λειτουργία (εκτός από τη φάση του γκολ των φιλοξενουμένων), ενώ επιθετικά κατάφεραν να σημειώσουν τέσσερα γκολ απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (η Ασβεστόπετρα είχε δεχθεί μόλις 11 τέρματα στον πρώτο γύρο).

Μόλις στο 3’ από φάουλ του Τσολακίδη ο Γιώργος Μπέμπης βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή και αφού κοντρολάρησε τη μπάλα την πέρασε κάτω από τα πόδια του Κοντογουλίδη για το 1-0.

Στο 23’ μακρινό φάουλ του Χιμαιρίδη, ολιγωρία της άμυνας της ΑΕΚ και ο Γιάννης Μίμτσης που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Καρανάνο πέρασε την μπάλα από πάνω ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 35’ ο Μπέμπης πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με δυνατό, ευθύβολο σουτ την έστειλε στη γωνία του Κοντογουλίδη κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερμής μπήκε πιο δυνατά και πίεσε την ΑΕΚ για ένα εικοσάλεπτο. Το γκολ του Καραγεώργου όμως στην κόντρα στο 68’ αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους που δεν μπόρεσαν να ξαναβρούν τον ρυθμό τους, με την ΑΕΚ να αποκρούει σχετικά εύκολα τις επιθέσεις της Ασβεστόπετρας και να παίρνει μία δίκαιη νίκη.

Στο 68’ η ΑΕΚ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ στην αντεπίθεση, με τον Σκρέκα να κλέβει τη μπάλα, να την δίνει στον Κιουλτζή που έκανε μπάσιμο από αριστερά, ξαναγύρισε στον Σκρέκα που με τη σειρά του έδωσε στον αμαρκάριστο Καραγεώργο και ο αρχηγός της ΑΕΚ με εύστοχο πλασέ έκανε το 3-1.

Στο 90’ αποβλήθηκε ο αρχηγός της Ασβεστόπετρας Σπύρος Σαββίδης γιατί χτύπησε εκτός φάσης τον Ρηνιώτη, με αποτέλεσμα μετά τη λήξη του αγώνα να υπάρξει εκνευρισμός και φραστικές αψιμαχίες μεταξύ κάποιων παικτών. Τελικά οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα.

ΑΕΚ (Μαλούτας): Καρανάνος, Γκάλιος, Κιουλτζής, Σαββίδης, Τσολακίδης, Τζέλος, Βουρνάζος (62’ Ντούκα), Γ. Π. Μπέμπης, Καραγεώργος, Σκρέκας (82’ Ζαφείρης), Χαϊντούτης (λ.τ. 48’ Ρηνιώτης).
ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ (Τσεμπερλίδης): Κοντογουλίδης, Χιμαιρίδης (63’ Διο. Παπαδόπουλος), Τσόμπο, Σαββίδης, Καραστογιάννης, Καραγιαννάκης, Δημ. Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης (81’ Προσκυνητόπουλος), Τέγος, Μπαλτζής, Μίμτσης (λ.τ. 40’ Γκαγκανιάρας).

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.