Από τις 15 Μαρτίου η σύνδεση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας με ΑΗΣ Καρδιάς



 

Από τις 15 Μαρτίου 2012, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΤΗΠ Νίκο Κουσίδη, θα είναι καθ’ όλα έτοιμη η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας για τη μεταφορά θερμικής ενέργειας 100 MW από τις μονάδες 3 και 4 ΑΗΣ Καρδιάς, η οποία θα δώσει λύση μια για πάντα στο πρόβλημα που εντοπίζεται με τις βλάβες της τρίτης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, λόγω της παλαιότητας της.
Ο κ. Κουσίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη διαρροή που δημιούργησε προβλήματα στην τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας. Όπως επισήμανε «όλα τα νοικοκυριά θερμαίνονται. Η θερμική ενέργεια είναι ικανή να ζεστάνει όλη την πόλη».
Σε ότι αφορά στο θέμα τη συντήρησης της μονάδας του ΑΗΣ, ο κ. Κουσίδης δήλωσε πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ενώ η μονάδα στην οποία δημιουργήθηκε το πρόβλημα είχε συντηρηθεί πολύ καλά το καλοκαίρι, «απόδειξη ότι δούλεψε επί τρεις μήνες και έβγαλε το πρόβλημα στον πλέον ακατάλληλο χρόνο».
Από την πλευρά της ΔΕΤΗΠ, όπως τόνισε ο κ. Κουσίδης, έγινε η καλύτερη δυνατή διαχείριση κι αν δεν ήταν τόσο χαμηλές οι θερμοκρασίες με την ενέργεια από τους εναποθηκευτές, τη μονάδα πετρελαίου και τον ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ δεν θα δημιουργούνταν ζήτημα.
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.