Το «πατριωτικό» ψηφοδέλτιο!



Νέα στοιχεία προκύπτουν για τις «ιερές» σχέσεις των πολιτικών της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ. με τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει ένα εξαιρετικά φιλικό στιγμιότυπο μεταξύ του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου με τον Δημήτρη Λαμπάκη, φερόμενο ως αρχηγό ενός εκ των τεσσάρων κλάδων του δικτύου των τοκογλύφων.


(ΦΩΤΟ: Καραμπέρης-Βελόπουλος)

Επισημαίνεται πως ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης Μάρκος Καραμπέρης συμπεριελήφθη και μάλιστα ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., επικεφαλής του οποίου ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος.


(ΦΩΤΟ: Λαμπάκης-Βελόπουλος)

Σε μία άλλη φωτογραφία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., φαίνεται να διασκεδάζει στη Θεσσαλονίκη παρέα με τον Μάρκο Καραμπέρη. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, την ένταξη του Μάρκου Καραμπέρη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. αποφάσισε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, αν και στο Περιστύλιο της Βουλής ψιθυρίζεται με επιμονή πως ο συντάκτης των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο συνδετικός κρίκος

Ανάμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο, τον Μάρκο Καραμπέρη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη υπάρχει ένα πρόσωπο που τους συνδέει. Είναι ο ηγούμενος Εφραίμ. Η σχέση του Μάρκου Καραμπέρη με τη Μονή Βατοπεδίου καταδεικνύεται τόσο από τις σχέσεις του με τον ηγούμενο όσο και με τις σχέσεις κουμπαριάς που ανέπτυξε με τον άνθρωπο βιτρίνα της Μονής, τον επιχειρηματία Πάτιστα της «Ανθέμια Α.Ε.». Ο Καραμπέρης βάπτισε και το τρίτο παιδί του Πάτιστα με το όνομα Εφραίμ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εκδήλωσε με τον πλέον σαφή τρόπο την υποστήριξή του στον ηγούμενο μεταβαίνοντας στο Άγιο Όρος, για να επισκεφθεί τον Εφραίμ στο κελί όπου κρατείτο.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που μετέβη στον Κορυδαλλό για να επισκεφθεί τον ηγούμενο Εφραίμ.

Τώρα καταδεικνύεται πως οι «επαφές τρίτου τύπου» μεταξύ στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. και των μελών της Camorra της Θεσσαλονίκης διευρύνονται και αφορούν σε διαπροσωπικές σχέσεις με άλλα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως με τον Λαμπάκη.

Στο κάδρο, ωστόσο, εισέρχεται και ένας άλλος πολιτικός παράγοντας, τον οποίο επανειλημμένα «τίμησε» με την πολιτική του φιλία ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος κατά τη δικογραφία φαίνεται να συνομιλεί και μάλιστα σε πολύ φιλικό επίπεδο, που καταδεικνύει οικειότητα, με τους πρωταγωνιστές της εγκληματικής οργάνωσης.

Στον καμβά αυτό θα έπρεπε κανείς να προσθέσει και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, την προφυλάκιση του οποίου έχει ζητήσει ο εισαγγελέας για κακουργήματα όπως υπεξαίρεση και απιστία κατά την περίοδο της θητείας του. Ο Παπαγεωργόπουλος διατηρεί επίσης κουμπαριά με τον Μάρκο Καραμπέρη.

zougla.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.