Το ελληνικό αβγοτάραχο κατατρόπωσε το…χαβιάρι!



Ο κύριος αβγοτάραχο Ζαφείρης Τρικαλινός μιλά στο Νewsit και αποκαλύπτει όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το διάσημο προϊον που κερδίζει στα σημεία το χαβιάρι.

Ο πιο διάσημος σεφ του κόσμου Φεράν Αντριά πλέκει το εγκώμιο του ελληνικού αβγοτάραχου “Τρικαλινός” μέσα από το βιβλίο του. Μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται για μια από τις κορυφαίες γεύσεις του κόσμου καθώς μυρίζει θάλασσα, έχει ραφινάτη γεύση και προσφέρει ευεξία.

Μετά από αυτό πως να μην είναι περήφανος ο κύριος Ζαφείρης Τρικαλινός ο ιδιοκτήτης της παραδοσιακής εταιρείας που ξεκίνησε ο προπαπος του το 1856 στο Αιτωλικό;

Οπως δήλωσε ο κύριος Ζαφείρης Τρικαλινός στο Newsit “σήμερα εγώ, ο αδελφός μου και τα ξαδέλφια μου εξελίξαμε τη γεύση του αβγοτάραχου και το αποτέλεσμα μας επιβράβευσε καθώς μας προτιμούν οι πιο διάσημοι σεφ του κόσμου και όχι μόνο. Πέρα από τον Αντριά οι σεφ που προμηθεύονται αβγοτάραχο από εμάς είναι ο Κέλερ, ο Τζειμ Ολιβερ, ο Μαρκ Χικς και  ο Χοσέ Ανδρέ. Είμαστε  σε σπουδαίους εμπορικούς οίκους οπως στους Ρότζερς στην Αμερική, στον Πετροσιάν, στο αεροδρόμιο της Γενεύης και της Ζυρίχης, της Σιγκαπούρης και της Ταϊβαν. Δεν πρέπει να παραλείψω πως ο σεφ του Μεγάρου της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο κύριος Θανάσης Σκούρας είναι λάτρης του αβγοτάραχου.
Μέσα στους λάτρεις της εθνικής μας γκουρμεδιάς συγκαταλέγεται η βασιλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Γούντι Αλεν,  η Μαντόνα, η οικογένεια Νιάρχου και φυσικά ο Αριστοτέλης Ωνάσης ο οποίος είχε πάντα στην τσέπη του λίγο αβγοτάραχο”.

O Ζαφείρης Τρικαλινος στην έκθεση Foodex που έγινε στην Ιαπωνία το 2009
O Ζαφείρης Τρικαλινος στην έκθεση Foodex που έγινε στην Ιαπωνία το 2009

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ
Το αβγοτάραχο μας εξηγεί ο κύριος Τρικαλινός “γίνεται από τα αβγά του θηλυκού κέφαλου που είναι ένα ψάρι που ζει ελεύθερα,  δεν εγκλωβίζεται και δεν ταϊζεται από τον άνθρωπο. Είναι ένα ψάρι που ειναι πολύτιμο και έχει ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά”.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ

Ενα κιλό κοστίζει 120 με 130 ευρώ, αλλά ένα μπαστούνι αβγοτάραχο  κοστίζει από 25 εως 30 ευρώ και  τρώνε 70 άτομα.
Είναι εξαιρετικό συνοδευτικό ποτών αλλά χρησιμοποιείται και στην κουζίνα σε πάρα πολλές συνταγές.

“Εμείς αυτά που θελουμε είναι να βάλουμε αυτό το πολύτιμο έδεσμα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι” είπε τέλος ο κύριος Τρικαλινός.

newsit

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.