Τα τρία καμπανάκια και η Εθνική μας Αφύπνιση – Του Αναστασίου Γ. Καραλίγκα



elliniki_simaia_me_fonto3453Υποδεχθήκαμε τον καινούριο χρόνο, με τις στερεότυπες ευχές για υγεία, ευτυχία και καλή τύχη. Κι όμως, η ψυχολογία του ελληνικού λαού είναι αρνητική, μια μαυρίλα έχει σκοτεινιάσει τις ψυχές μας. Οι ευχές βγαίνουν με το ζόρι, καθώς κανείς δεν πιστεύει, ούτε καν ελπίζει πως το 2012 θα είναι καλύτερο από το 2011 !

Η φτώχεια που έχει απλωθεί σε όλη την γεωγραφική επικράτεια της πατρίδας μας, θυμίζει στους παλιότερους άλλες εποχές, Γερμανικής Κατοχής. Η ιδιότυπη Οικονομική Κατοχή που βιώνει η Ελλάδα σήμερα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με επικεφαλής τους Γερμανούς, μας έχει οδηγήσει σε μία πρωτοφανή εξαθλίωση, τόσο ως κοινωνία όσο και ως άτομα.

Και το χειρότερο είναι, ότι δεν φαίνεται καθόλου φως στο κατάμαυρο τούνελ, ούτε καν μια μικρή ηλιαχτίδα! Κι όχι μόνο για το καινούριο έτος, αλλά ούτε καν για την ερχόμενη δεκαετία… Τα οικονομικά νέα μας έχουν σβήσει το χαμόγελο, όποιο χαμόγελο και να είχε απομείνει από το ολέθριο πέρασμα του ΔΝΤ κατά την προηγούμενη διετία 2010-2011: εκατόν πενήντα χιλιάδες (ναι: 150.00 !) απολύσεις στο Δημόσιο, , το χαράτσι στα ακίνητα μονιμοποιήθηκε και πληρώνουμε πλέον ενοίκιο στο κράτος για την περιουσία μας, η ΔΕΗ ανακοίνωσε αυξήσεις στα τιμολόγια, ακολουθεί πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στο εισόδημα και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι πλέον περισσότερα από τις ανοικτές πόρτες !

Η λίστα των ανατριχιαστικών οικονομικών μέτρων δεν έχει τελειωμό. Η Ελλάδα του 2011 δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2004. Μόλις επτά χρόνια μετά, η εθνική περηφάνια και οικονομική ευμάρεια τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έχουν δώσει τη θέση τους στην εθνική κατάθλιψη και την οικονομική χρεοκοπία. Τίποτε δε θυμίζει πλέον την χρυσή εποχή που ζούσαμε αμέσως μετά την είσοδό μας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση και την οργάνωση και διεξαγωγή της Ολυμπιάδας της Αθήνας. Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά συνάμα οι δύο εποχές: από τον παγκόσμιο θαυμασμό στην απόλυτη εξαθλίωση. Η Διαδρομή Παράδεισος – Κόλαση σε μόλις 7 χρόνια…

Η ευχή και η ελπίδα μου είναι ο καινούριος χρόνος να είναι έτος εθνικής αφύπνισης. Το 2012 να ξυπνήσουμε όλοι μας από τον εθνικό μας λήθαργο, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο ! Να εγκαταλείψουμε την κατάθλιψη, να σηκωθούμε όρθιοι, με ψηλά το κεφάλι και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο «σήμερα», όχι «αύριο».

Τα καμπανάκια που ήδη κουδούνισαν είναι αρκετά δυνατά, εκκωφαντικά θα έλεγα καλύτερα, ώστε να μας ξυπνήσουν για τα καλά. Το πιο ηχηρό απ` όλα, ήταν η πρόσφατη ομολογία του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ότι Τούρκοι πράκτορες κατ` εντολή της τουρκικής κυβέρνησης έκαιγαν τα δάση μας στα ελληνικά νησιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλιστα, πιο επίσημη τουρκική ομολογία δεν μπορεί να υπάρξει, ότι εδώ και χρόνια είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία. Κι όμως, η κυβέρνηση που μας επέβαλε η τρόικα των πιστωτών μας, η κυβέρνηση Παπαδήμου κοιμάται ξεδιάντροπα…

Άλλο πρόσφατο τρανταχτό καμπανάκι είναι η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ για την υπόθεση Βατοπεδίου. Προσωπικά, δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εκθέσω την δικηγορική μου άποψη για το ορθό ή μη της δικαστικής απόφασης. Είναι παράτολμο, έως επικίνδυνο, για το πνεύμα απονομής Δικαιοσύνης να εισέρχεσαι στην ουσία μιας εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης χωρίς να γνωρίζεις τον φάκελο, όπως λέμε οι νομικοί. Το ερώτημα, ωστόσο που με βασανίζει, δεν είναι γιατί ο προφυλακίζεται ο Εφραίμ για αυτή την υπόθεση. Αλλά γιατί δεν τον συνοδεύουν στην πορεία του αυτή και οι πολιτικοί συνεργοί του.  Αυτή είναι η αξίωση κάθε απλού πολίτη που πληρώνει τα σπασμένα από αυτές τις ανίερες διαπλοκές και τις κτηματομεσιτικές συναλλαγές μεταξύ εκπροσώπων του Θεού και  αντιπροσώπων του Λαού…

Τρίτο και εξίσου ανατριχιαστικό για τα αντανακλαστικά μου καμπανάκι είναι η πρόσφατη παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, η οποία συνοδεύτηκε με εκπληκτικές καταγγελίες περί άνωθεν επεμβάσεων στο έργο τους.  «Δεν δεχόμαστε», καταγγέλλουν δημοσίως με επιστολή τους οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί «να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση, όπως επίσης και άλλοθι και θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ανάμεσα στους φακέλους που χειρίζονταν οι δύο παρατιηθέντες εισαγγελείς είναι υπάρχουν σοβαρότατες υποθέσεις που μπορούν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό μας σύστημα, και πολύ περισσότερο την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου: οι καταγγελίες για πιθανή συμμετοχή του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδερφού του τέως πρωθυπουργού, σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων (CDS), οι καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη, για «λάδωμα» εφοριακών και λειτουργία παραμηχανισμού εντός του υπουργείου, που έβαζε στον «πάγο» τη διαδικασία είσπραξης προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων, ο φάκελος της τράπεζας Proton Bank, οι καταγγελίες για δανειοδοτήσεις τραπεζών προς κόμματα, με εγγυήσεις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις !

σο μαύρα κι άραχνα να είναι τα πράγματα στην πατρίδα μας τα τελευταία δύο χρόνια, προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος ! Πιάσαμε πάτο, τώρα θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε ψηλότερα. Δε γίνεται αλλιώς! Όσο και να μελαγχολούμε, πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να σηκωθούμε όρθιοι.

Τα τρία καμπανάκια που περιέγραψα πιο πάνω είναι ικανά να μας ξυπνήσουν για τα καλά από λήθαργο της εσωτερικής μελαγχολίας και της οικονομικής εξαθλίωσης και να μας γεμίσουν ενέργεια για να ανατρέψουμε το φαύλο πολιτικό κατεστημένο και το διεφθαρμένο οικονομικο-πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά. Και, πολύ περισσότερο, να αισθανθούμε επιτέλους τους εθνικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας διαρκώς και να οπλιστούμε με πατριωτική περηφάνια ενάντια σε οικονομικούς Γερμανούς δικτάτορες και θρασύτατους Τούρκους εχθρούς. Δεν το ελπίζω, απλά. Είμαι σίγουρος, πως το 2012 θα είναι έτος εθνικής αφύπνισης !

* Ο κ. Αναστάσιος Καραλίγκας είναι Δικηγόρος.  Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.