Τα αποτελέσματα των εκλογών του Σπάρτακου – Δηλώσεις των πρωταγωνιστών



deikozani_00_500x400Πτώση για την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, η οποία συνεργάστηκε με τη ΣΑΔ, έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο Σπάρτακος. Η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί εκτός από ένα μόνο εκλογικό τμήμα, το οποίο όμως δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ- ΣΑΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Αδαμίδη, συγκέντρωσε 1190 ψηφοδέλτια που αναλογούν σε 13 έδρες. Η παράταξη της ΔΑΚΕ Σπάρτακος, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Μάστορα, συγκέντρωσε 790 ψηφοδέλτια που αναλογούν σε 9 έδρες. Το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Παντελή Καραλευθέρη «Νέο Ξεκίνημα» συκγέντρωσε 430 ψήφους και 5 έδρες και τέλος το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» με επικεφαλής τον Πέτρο Ταταρίδη, συγκέντρωσε 385 ψήφους και 4 έδρες.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πτώση κατά 4 έδρες για το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, αφού στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 17 έδρες. Επίσης, όσον αφορά στην παράταξη της ΔΑΚΕ, αυτή σημείωσε πτώση κατά 2 έδρες, αφού στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία είχε συγκεντρώσει 11 έδρες. ¼σον αφορά στην παράταξη του ΚΚΕ, την «Αγωνιστική Συνεργασία», αυτή βγήκε κερδισμένη από την φετινή εκλογική διαδικασία κατά 1 έδρα και το νέο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Παντελή Καραλευθέρη «Νέο Ξεκίνημα» κέρδισε 4 έδρες.

Βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία.

«Νικητής των εκλογών ήταν η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων που έστειλαν ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο αμφισβητήθηκε τον τελευταία καιρό» δήλωσε ο Γιώργος Αδαμίδης, ενώ ο Αθανάσιος Μάστορας τόνισε ότι «με ένα συνθετικό προεδρείο θα συνεχίσει ο Σπάρτακος το έργο του προς όφελος των εργαζομένων, ευχαριστώντας όλους όσοι αντιστάθηκαν σε κάθε είδους σειρήνες, κρατώντας ψηλά τις αρχές και τις αξίες της παράταξης».

Για λογαριασμό του πρωτοεμφανιζόμενου ψηφοδελτίου «Νέο ξεκίνημα» ο Π. Καραλευθέρης επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι θέλουν υγιή συνδικάτα με αγωνιστικότητα, ενώ ο Πέτρος Ταταρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως η παράταξή του θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζομένους.

Η εφορευτική επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία καταμέτρησης των σταυρών των υποψηφίων, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.