Σάββατο: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δ. Μακεδονίας



astinomia_logoΑνακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιφέρειάς μας, κατά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:
Με την υπ’ αριθμ. 2501/14/38-κβ΄ από 06/01/2012 απόφαση του Διευθυντή της Α.Δ.  Γρεβενών, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού [από Α/Κ Παναγίας μέχρι τον Α/Κ Ανατ. Σιάτιστας ], καθώς και στην  Εθνική οδό Γρεβενών – Τρικάλων από 1ο χλμ έως 38ο χλμ.
Επίσης, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω οδικά δίκτυα:
-Επαρχιακή οδός Γρεβενών–χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, από 13ο χλμ έως 45ο χλμ.
-Επαρχιακή οδός Γρεβενών–Σαμαρίνας, από 13ο χλμ. έως 54ο χλμ
-Επαρχιακή οδός Γρεβενών–Περιβολίου από 13ο χλμ. έως 43ο χλμ
-Παλαιά Ε.Ο. Γρεβενών-Μετσόβου από 20ο έως 40ο χλμ
-Ε.Ο. Δεσκάτης – Ελασσόνας, από το 1ο χλμ έως το 5ο χλμ.
Στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής της ΑΔ Γρεβενών, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, κρίνεται ωστόσο απαραίτητος ο εξοπλισμός κάθε κινούμενου οχήματος με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς –Αμυνταίου (από το 28ο  χλμ.  εώς 31ο  χλμ.).
Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων  στα κατωτέρω οδικά τμήματα:
Επ. Οδός Καστοριάς –Φλώρινας (μέσω Βιτσίου από το 18ο  χλμ. έως 28ο  χλμ.)
Επ. Οδος Καστοριάς –Ιωαννίνων  (μέσω Νεστορίου από το 25ο  χλμ. έως 50ο  χλμ.).

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:
Με την υπ’ αριθμ.   47818/12/27602  από 06/01/2012 απόφαση του αναπληρωτή Διευθυντή της Α.Δ.  Κοζάνης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού περιοχής αρμοδιότητας μας [από Α/Κ 9Β Ανατολ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου], στον κάθετο άξονα Α-29 περιοχής αρμοδιότητας μας [από Α/Κ 9 Δυτ. Σιάτιστας έως Α/Κ Αλιάκμονα], καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο  περιοχής της Α.Δ. Κοζάνης.   
Με την υπ’ αριθ  47818/ 12/27694 από 06/01/2012 απόφαση του αναπληρωτή Διευθυντή της Α.Δ.  Κοζάνης, απαγορεύτηκε από 19:00  ώρα της σήμερον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων παντός τύπου που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο τμήμα της Εγνατίας Οδού περιοχής αρμοδιότητας μας [από Α/Κ 9Β Ανατ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου], στον κάθετο άξονα Α-29 περιοχής αρμοδιότητας μας [από Α/Κ 9 Δυτ. Σιάτιστας έως Α/Κ Αλιάκμονα], καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής της Α.Δ. Κοζάνης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας και της μηδενικής ορατότητας, από τον Α/Κ Κοίλων μέχρι τον Α/Κ Καλαμιάς, διεκόπη στο ρεύμα από Κοζάνη προς Γρεβενά και η κυκλοφορία διεξάγεται εκ περιτροπής (καθόσον η αμφίπλευρη κίνηση στον ίδιο κλάδο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επικίνδυνη) στο ρεύμα από Γρεβενά προς Κοζάνη.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Κοζάνης –Γρεβενών, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας και της μηδενικής ορατότητας, από το Δ.Δ. Βατερού μέχρι τη διασταύρωση της Καλαμιάς, διεκόπη στο ρεύμα από Γρεβενά προς Κοζάνη, ενώ διεξάγεται σταδιακά στο αντίθετο ρεύμα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Με την υπ’ αριθμ. 2501/14/41-μβ΄ από 06/01/2012 απόφαση του Διευθυντή της Α.Δ Φλώρινας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων
α) στην  Εθνική οδό Νίκης – Φλώρινας,
β)  στην  Εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας 1ο χλμ έως 42ο χλμ) και
γ)  στην  Εθνική οδό Κρυσταλλοπηγής – Φλώρινας (από το1ο χλμ έως 10ο χλμ ).
Με  την ίδια απόφαση, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων παντός τύπου που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής της Α.Δ. Φλώρινας.
Δίκτυο ΔΕΗ στους Δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου παρουσιάζει προβλήματα με διακοπή ηλεκτροδότησης.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.