Προσλήψεις 66 οχταμηνιτών συμβασιούχων σε καθαριότητα και παιδικούς σταθμούς στην Κοζάνη! Δείτε αναλυτικά



dimarxeio_koz345345Προσλήψεις 66 οχταμηνιτών συμβασιούχων σε καθαριότητα και παιδικούς σταθμούς

Η πρόσληψη 66 εργαζομένων με οχτάμηνες συμβάσεις στο δήμο Κοζάνης, εκ των οποίων οι 51 στην καθαριότητα, εγκρίθηκε προχτές βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αποστολίδης, τόνισε μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι με τις νέες προσλήψεις θα καλυφθούν οι κενές θέσεις στην καθαριότητα. Πρόκειται για 39 εργαζόμενους στα απορριμματοφόρα, 9 οδηγούς, 2 χειριστές οχημάτων πλυσίματος κάδων και 1 χειριστή σαρώθρου.

Επίσης, πρόκειται να γίνουν 14 προσλήψεις με οχτάμηνες συμβάσεις για τους παιδικούς σταθμούς, εκ των οποίων 7 βρεφονηπιοκόμοι, 4 μάγειροι και 3 καθαρίστριες.

Ακόμη αποφασίστηκε η πρόσληψη 1 εργάτη για τα δημοτικά κοιμητήρια.

Να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες προσλήψεις είναι για το έτος 2012 και θα πραγματοποιηθούν με ΑΣΕΠ. Εκτός όμως από τις οχτάμηνες προσλήψεις, σύμφωνα με τον Π. Αποστολίδη, βρίσκονται σε εξέλιξη προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις. Συγκεκριμένα περί τους διμηνίτες θα προσληφθούν εντός του Φεβρουαρίου, καθώς ήδη ξεκίνησε η διαδικασία, ενώ ισάριθμες προσλήψεις δίμηνης διάρκειας θα γίνουν την άνοιξη στην υπηρεσία πρασίνου του δήμου Κοζάνης. «Με το σύνολο όλων των παραπάνω προσλήψεων πορευόμαστε το 2012, την επόμενη χρονιά βλέπουμε. Περιμένουμε την προκήρυξη νέων προσλήψεων», δήλωσε στον «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Αποστολίδης.

Ανάσα στους παιδικούς σταθμούς που ασφυκτιούν από έλλειψη προσωπικού, πρόκειται να δώσουν οι προσλήψεις που αποφασίστηκαν. Πλην όμως, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στον «Π» ο αρμόδιος για τους παιδικούς σταθμούς Κώστας Κυτίδης, «οι 14 προσλήψεις που εγκρίθηκαν δεν επαρκούν, άλλωστε εμείς είχαμε ζητήσει περισσότερες». Εξάλλου, είναι γνωστό ότι πρόσφατα αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, η αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Άνω Κώμης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι οι οχτάμηνες προσλήψεις θα διενεργηθούν με ευθύνη του γραφείου Προσωπικού του δήμου Κοζάνης. Ειδικότερα, θα γίνουν άμεσα οι 31 προσλήψεις για την καθαριότητα, οι υπόλοιπες της καθαριότητας θα γίνουν λίγο αργότερα, ενώ θα ακολουθήσουν οι 14 προσλήψεις των ειδικοτήτων για τους παιδικούς σταθμούς.

Επαγρύπνηση για την Ποντοκώμη
Ακόμη, έγινε ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης. Όλες οι πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισαν «θετικό βήμα» τη δημοσίευση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των 887 στρεμμάτων του οικισμού, ωστόσο επισήμαναν ότι «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και χρειάζεται επαγρύπνηση», καθώς, επισημάνθηκε ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. «Λεφτά υπάρχουν;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η Άννα Νανοπούλου, η οποία σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να ολοκληρώσει τη μετεγκατάσταση». Ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε ότι «ο δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ», προσθέτοντας ότι «παρατηρείται καθυστέρηση ενός μήνα στη διαδικασία, αλλά το θέμα προχωράει». Την ανάγκη επαγρύπνησης, υπογράμμισαν οι Γιάννης Μητσιάκος και Λευτέρης Ιωαννίδης.

ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.