Πετρέλαιο χρησιμοποιεί ο δήμος Εορδαίας για να ζεστάνει το νερό της τηλεθέρμανσης!



tilethermansi-ptolemais86758Ρυθμούς ρουτίνας έχουν προσλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι βλάβες στη μονάδα 3 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαϊδας, που έχουν ως αποτέλεσμα να τίθεται συχνά εκτός λειτουργίας το σύστημα που τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια το δίκτυο τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο και ο δήμος Εορδαίας υπέρογκα ποσά καθώς, σε περίπτωση βλάβης ή συντήρησης στον ΑΗΣ, προμηθεύεται πετρέλαιο για να ζεστάνει το νερό της τηλεθέρμανσης. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι κόστος ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ για το πετρέλαιο που προμηθεύτηκε ο δήμος προκειμένου να καλύψει της ανάγκες της τηλεθέρμανσης για είκοσι μέρες.

Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία τονίζει πως στην αποψινή συνεδρίαση της Περιφερειακής ¸νωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας θα διατυπωθεί αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης να χαρακτηριστεί ως πετρέλαιο θέρμανσης και όχι κίνησης, για να εξοικονομηθούν πόροι. Αντίστοιχα αιτήματα για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου διατυπώθηκαν και τους προηγούμενους μήνες προς την κυβέρνηση, δεδομένων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται στη Δυτική Μακεδονία.

Στο μεταξύ, σε ένα περίπου μήνα, σύμφωνα με την κ. Βρυζίδου, αναμένονται τα αποτελέσματα της εισαγγελικής παρέμβασης που ξεκίνησε, με αφορμή τις συνεχείς βλάβες, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν αμέλεια αναφορικά με τη λειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.