Οι Imam Baildi live στο Στέκι Φιλοπρόοδου Συλλόγου



filoproodos_kozanis_ekswt4363Το 2011 ξεκίνησε με την κυκλοφορία του Imam Baildi Cookbook, 2ου album του Ορέστη και Λύσανδρου Φαληρέα, το οποίο μπήκε στα top 10 των ελληνικών charts και έφτασε στη 5η θέση των European World Music Charts. Συνέχισε με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ (Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Μπαχρέιν), ενώ έπονται ακόμα η Πράγα, η Κωνσταντινούπολη και ένα τουρ στη Γερμανία το Φεβρουάριο του 2012.

Τη Δευτέρα οι Imam Baildi θα σερβίρουν τις αγαπημένες μουσικές τους αλχημείες στο στέκι του Φιλοπρόοδου στην Κοζάνη : 8 άτομα επί σκηνής συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, Balkan μουσική, hip-hop και σύγχρονα grooves. Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το ρεμπέτικο την trip-hop αισθητική και το μπουζούκι το electro-swing. Τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και ο Τσιτσάνης συναντά την mambo big band ενορχήστρωση. H νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη συναντά την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka.

Οι Imam Baildi ξεκίνησαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να κάνουν remix από ελληνικά κομμάτια των δεκαετιών του ’40, ’50 και ´60. Την άνοιξη του 2005 είχαν ετοιμάσει τρία κομμάτια όταν η δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ τους πρότεινε να κάνουν ένα ολοκληρωμένο album βασισμένο σ’ αυτή την ιδέα. Επτά ακόμα κομμάτια ήταν έτοιμα στις αρχές του 2007. Η παραγωγή του album έγινε από τους ίδιους στην εταιρία τους (Kukin Music) και κυκλοφόρησε από την EMI τον Οκτώβριο του 2007. Στα τέλη του περασμένου έτους κυκλοφόρησαν το καινούριο τους album «The Imam Baildi Cookbook», όπου έχουν συνεργαστεί με τους Maxwel Wright (Ojos de Brujo), Delinquent Habits, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου. Στη πρόσφατη δουλειά τους πειραματίζονται με τραγούδια όπως μεταξύ άλλων είναι τα «Καϊξής», «Ακρογιαλιές δειλινά», «τα χάρτινα».

Imam Baildi: Ορέστης Φαληρέας (dj, μπάσο), Λύσανδρος Φαληρέας (drums, κρουστά), Γιάννης Δίσκος (κλαρίνο, σαξόφωνο), Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα), Αλέξης Αραπατσάκος (μπουζούκι), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (ηλ. κιθάρα), Ρένα Μόρφη (τραγούδι), MC Yinka (φωνητικά).

Οι Imam Baildi live στο Στέκι Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης την Δευτέρα 30/01/2012 & ώρα 21:00. Είσοδος 10€ με ποτό.

από την εφημερίδα “Ο Χρόνος”

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.