Οι κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης



Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης  επισκέφθηκε το «Μαγαζάκι Αλληλεγγύης» του Δήμου Κοζάνης, που στεγάζεται στο κτίριο των Σαράντα Μαρτύρων απέναντι από το Εργατικό Κέντρο   και πρόσφερε είδη ρουχισμού που συγκέντρωσαν τα μέλη  και οι φίλοι του, για τους οικονομικά  αδύναμους συμπολίτες μας.

Η προσπάθεια αυτή  είναι σε συνέχεια παλαιότερων  επισκέψεων και προσφορών στον ίδιο χώρο  και ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όχι μόνων των μελών του Συλλόγου αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

Κατά την παράδοση του ρουχισμού ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης κ. Κων . Τσιάντας προσέφερε  μια φορητή εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην υπεύθυνη νοσηλεύτρια κα Ζορμπά Νεκταρία και αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση που διακρίνει τον Σύλλογο σε θέματα που απασχολούν την ευρύτερη τοπική κοινωνία, εξαίροντας παράλληλα και την  προσπάθεια των υπευθύνων του Δήμου Κοζάνης για το έργο τους.

Από την πλευρά του Δήμου,   η εντεταλμένη σύμβουλος εθελοντισμού κ. Κακουλίδου  Ειρήνη ευχαριστώντας τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης για την χειρονομία του, στάθηκε στην ανάγκη της  οργανωμένης  προσπάθειας από την πλευρά των Φορέων και των Πολιτιστικών Συλλόγων, σε εθελοντική βάση, για την καλύτερη αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Παρόμοια προσπάθεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης από πλευράς του Συλλόγου αναμένεται   να εκδηλωθεί τις προσεχείς ημέρες και απέναντι στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ιερής Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου για την διάθεση ενός μέρους των εσόδων από τον χορό του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στο οικογενειακό κέντρο «Κοσμοκίνηση».

Οι ενέργειες αυτές όσο μικρές κι αν είναι έχουν την δική της αξία, αρκεί να  αναλογισθεί κανείς πως η οποιαδήποτε βοήθεια δεν έρχεται πλέον από το περίσσευμα  όπως πριν λίγο καιρό αλλά από το υστέρημα. 

Είναι βέβαιο πως δεν λύνουν ούτε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας,  ούτε και προσφέρουν  βαθιά ανάσα στις προσπάθειές των Φορέων που καλούνται να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό μας.

Το μόνο που κατορθώνουν είναι να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία, να δώσουν νόημα σε κάποιες λέξεις όπως αλληλεγγύη κι ανθρωπιά και να αποτελέσουν μικρά παραδείγματα στο μέτρο που τους αναλογεί για άλλες μελλοντικές προσπάθειες.

* «Δριμύς ο χειμών, γλυκύς ο παράδεισος» είναι η επιγραφή που υπάρχει  στην αγιογραφία των Σαράντα Μαρτύρων που κοσμεί την αίθουσα του ΚΗΦΗ του Δήμου Κοζάνης, στο κτίριο του οποίου στεγάζεται το “Μαγαζάκι Αλληλεγγύης”.

Το Θάρρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.