Μαλλιά και Διατροφή!



Η απώλεια μαλλιών οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Οι κυριότεροι λόγοι είναι κληρονομικότητα, αυτοάνοσες παθήσεις, έντονο στρες η γεγονός που επηρεάζει την συναισθηματική κατάσταση του ατόμου (π.χ. θάνατος στην οικογένεια). Άλλοι λόγοι είναι η λήψη κάποιων φαρμάκων, ορμονικές αλλαγές και η κακή διατροφή. ‘Οσο αφορά τη διατροφή, πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένος λόγος απώλειας μαλλιών και τα συμπληρώματα διατροφής που προωθούνται στην αγορά δεν θα κάνουν κάτι ιδιαίτερο αν ο λόγος είναι κληρονομικός η λόγω κάποιας πάθησης ούτε θεραπεύουν την αλωπεκία. Ωστόσο υπάρχουν κάποια διατροφικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών, ένας σύντομος οδηγός:
Αυστηρές δίαιτες: Οι δίαιτες που προωθούν γρήγορο αδυνάτισμα έχουν συσχετιστεί με τριχόπτωση. Η λήψη λίγων θερμίδων μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μην λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη συντήρηση και ανάπτυξη των μαλλιών.
Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για κάθε κύτταρο του οργανισμού. Χωρίς πρωτεΐνη…

ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει νέο τρίχωμα.
Σίδηρος: Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη σιδήρου σχετίζεται με τη τριχόπτωση.
Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος φαίνεται να παίζει ρόλο στην ανδρογενετική τριχόπτωση.
Βιταμίνη Α: Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α σε συμπλήρωμα συσχετίζεται με την τριχόπτωση. Μην παίρνεις συμπληρώματα που περιέχουν πάνω από τη Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (Σ.Η.Δ.) βιταμίνης Α: 3000 IU-Διεθνείς Μονάδες για άντρες και 2300 για γυναίκες.
natofao.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.