Κατέστρεψαν τα αμπέλια του Μπουτάρη – Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα ισοπέδωσαν 7 στρέμματα στο Αμύνταιο!

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Κυρ Γιάννη», Γιώργος Αναστασόπουλος, ο άγνωστος δράστης «επισκέφθηκε» δύο φορές τον αμπελώνα, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, την πρώτη στα τέλη του περασμένου μήνα και την επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου.

Περισσότερα από 2.000 κλήματα της ποικιλίας «Chardonnay», του γραμμικού αμπελώνα, είναι κομμένα λίγα εκατοστά πάνω από τη ρίζα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία για την εταιρία είναι πολλές χιλιάδες ευρώ…

«Πρόκειται για ανεξήγητη πράξη. Η οικογένεια Μπουτάρη πίστευε ότι δεν είχε εχθρούς, αλλά τώρα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», δήλωσε ο κύριος Αναστασόπουλος,
ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι συνέπειες της καταστροφής θα φανούν την άνοιξη.

Λίγο πριν ξεκινήσει η βλάστηση, οι εργάτες του αμπελώνα θα προσπαθήσουν να μπολιάσουν τα κατεστραμμένα κλήματα, με την ίδια ποικιλία, αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, το πιο πιθανό είναι να γίνει επαναφύτευση του αμελώνα τον επόμενο χρόνο, αφού είναι πολύ δύσκολο να εναβλαστήσουν.

Η εταιρία «Κυρ Γιάννη», ιδρύθηκε το 1997, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και μεταξύ άλλων, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στο Αμύνταιο και στη Νάουσα Ημαθίας.

newsit

Σχολιάστε