ΕΛΜΕ Εορδαίας: «Οι μαθητές δεν φταίνε για το πρόβλημα θέρμανσης της περιοχής»



sxoleio_louketo_zoom34563Κατανοούμε το πρόβλημα που προέκυψε με την Τ/Θ, κατανοούμε τις δυσκολίες για τη διαχείρισης του  και τις προσπάθειες για την επίλυσή του από την μεριά του ΑΗΣ/ΔΕΗ, αφού η μονάδα που είναι συνδεμένη τέθηκε εκτός λειτουργίας, και από την μεριά του Δήμου, αφού η εφεδρική μονάδα δεν μπορεί να καλύψει το απαραίτητο θερμικό φορτίο για την ομαλή σταθερή και αναγκαία ποσότητα θέρμανσης για την πόλη, και για τα σχολεία μας.

Ωστόσο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, το ζούμε πολλά χρόνια και  δεν έχει αντιμετωπιστεί στην ουσία του. Υπάρχουν ευθύνες, κυρίως από τις παλαιότερες δημοτικές αρχές, που πρέπει να αποδοθούν, και να υπάρξουν στο μέλλον βήματα για την οριστική του επίλυση.

Το πρόβλημα είναι όλων των κατοίκων της πόλης, αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πετρέλαιο (αν έχουν την δυνατότητα), να δουλεύουν ηλεκτρικά σώματα (όσοι μπορούν ) αυτό συνεπάγεται εκτίναξη του κόστους θέρμανσης  σε πολύ δύσκολες οικονομικές εποχές.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο, να μην δουλεύουν τα σχολεία όταν δεν υπάρχει Τ/Θ. Γνωρίζουμε ότι όλα τα σχολεία έχουν εναλλακτική λύση. Μπορούν να λειτουργήσουν με καυστήρες πετρελαίου, θα έπρεπε  να υπάρχει άμεση λύση τουλάχιστον για την λειτουργία των σχολείων. Είναι πολύ δαπανηρό σε εποχές κρίσης να ζητάμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι μια έκτακτη ανάγκη και θα πρέπει να γίνει. Ακόμα και αν δεν μπορεί να γίνει για όλα τα σχολεία, μπορεί να γίνει άμεσα τουλάχιστον στα Λύκεια της πόλης που το διάστημα αυτό μετά από τις διακοπές των γιορτών, αρχίζει να τρέχει η ύλη των εξετάσεων, γίνεται το κλείσιμο του 1ου τετραμήνου και  γενικώς είναι ένα κρίσιμο και ωφέλιμο διάστημα για τους μαθητές.

Από την μεριά μας καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, να συνδράμει στο πρόβλημα, με έκτακτη χρηματική επιχορήγηση προς τον Δήμο, για να δοθεί πετρέλαιο στα σχολεία της Εορδαίας και να λειτουργήσουν κανονικά.

Για το πρόβλημα της θέρμανσης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας δεν φταίνε οι μαθητές, ούτε θα πρέπει να πληρώσουν τα λάθη και τις επιλογές άλλων.

Πολυχρονιάδης Νικόλαος

Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ Εορδαίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.