Εκστρατεία για το νερό σε μεγάλα αστικά κέντρα και την Κοζάνη

kozani_zografiaΣκοπός της έρευνας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι η καταγραφή τη σχέσης των νοικοκυριών με το νερό και η περαιτέρω προώθηση των απαιτούμενων βημάτων για την βιώσιμη διαχείρισή του, βάσει των στοιχείων που θα προκύψουν από αυτή.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αττική, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κοζάνη, Λαμία, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο) και βασικό της εργαλείο αποτελεί, ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο, η συμπλήρωση του οποίου θα αποφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε, αντιλαμβανόμαστε και διαχειριζόμαστε το νερό.

Τη Συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κος Ευάγγελος Κουκιάσας και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των φορέων που υποστηρίζουν την έρευνα:
· Η κα Ερμιόνη Φρεζούλη, υπεύθυνη πολιτικής του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
· O κος Γιάννης Κορωναίος, δημοσιογράφος στο VIMA FM
· Ο κος Φώτης Αργυρίου, ειδικός γραμματέας της ΕΙΕΤ
· Ο κος Θανάσης Σκουρλάς, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας econews.gr
· Ο κος Μανώλης Καραμολέγκος, μαθηματικός, στατιστικολόγος, MSc Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αναμένεται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού το Μάρτιο του 2012. Βάσει των αποτελεσμάτων, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σκοπεύει να ξεκινήσει μια πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης με στόχο την καλύτερη δυνατή εξοικείωσή μας με ζητήματα καθημερινής χρήσης και διαχείρισης του νερού, εξοικονόμησης, ανακύκλωσης.

Επιπλέον, να καταθέσει επεξεργασμένες προτάσεις σε θεσμικό επίπεδο για τη διαμόρφωση των κατάλληλων εκείνων πολιτικών, που θα ενσωματώσουν τα συμπεράσματα της έρευνας και θα συμβάλλουν στη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων.

eviaportal.gr

Σχολιάστε