ΕΒΕ Κοζάνης: Πλαφόν στις τιμές των ξενοδοχείων και συγκράτηση τιμών στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας στην Κοζανίτικη Αποκριά!



apokriatiki_parelasiΠλαφόν στις τιμές των ξενοδοχείων και συγκράτηση τιμών στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, υπόσχονται οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου

Πρωτοβουλίες του ΕΒΕ για την Κοζανίτικη Αποκριά

Η Κοζανίτικη Αποκριά είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, συγχρόνως είναι ένα μεγάλης σημασίας οικονομικό γεγονός. Σ’ αυτή ακριβώς την διάσταση θέλει να συμβάλει το ΕΒΕ Κοζάνης, αναλαμβάνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Τα παραπάνω τόνισε στην πρώτη συνέντευξη της διοικητικής επιτροπής ο πρόεδρος του ΕΒΕ. Ο Κώστας Κυριακίδης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έκανε στο δήμο Κοζάνης σχετικά με την Αποκριά, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και δρώμενα, όπως:

-Άναμμα τεσσάρων Φανών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Λάρισα την Τσικνοπέμπτη. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από Κοζανίτες των κατά τόπους συλλόγων Κοζανιτών, ενώ στο κοινό θα προσφέρονται κοζανίτικα παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα. Επίσης, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια και προγράμματα.

-Μίνι παρέλαση και νυχτερινό καρναβάλι την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Π. Μελά και θα καταλήξει στο δημαρχείο, όπου στη συνέχεια ο κόσμος θα διοχετευθεί στα καταστήματα διασκέδασης της πόλης.

-Δημιουργία τριών στεκιών δίπλα στο καμπαναριό. Ειδικότερα, θα στηθούν τρία καλαίσθητα σπιτάκια, τα οποία θα προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις μέλη του ΕΒΕ.

-Ανέβασμα παιδικής παράστασης σε όλα τα σχολεία της πόλης της Κοζάνης, ώστε να μυηθούν τα παιδιά στο πνεύμα της Αποκριάς.

Όπως δήλωσε ο Κ. Κυριακίδης, το ΕΒΕ θα συμβάλει στη χρηματοδότηση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, ενώ οι προτάσεις του είχαν την ανταπόκριση τόσο του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα όσο και του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη.

Τέθηκε επίσης το θέμα συγκράτησης των τιμών των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης, κυρίως των ξενοδοχείων, για τα οποία ο Α΄ αντιπρόεδρος και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Ιάκωβος Παντελίδης, παραδέχτηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκαν «παρεκτροπές» και «υπέρογκες ανατιμήσεις». Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είπαν ότι επίκειται στις αμέσως προσεχείς ημέρες συνάντηση των ξενοδόχων και καταστηματαρχών με τη δημοτική αρχή, στην οποία θα συζητηθεί ακριβώς το θέμα αυτό. Ο Ι. Παντελίδης, δήλωσε ότι υπήρξαν ήδη οι πρώτες επαφές με τους ξενοδόχους σε καλό κλίμα, στις οποίες συζητήθηκε ένα ανώτατο πλαφόν στις τιμές των ξενοδοχειακών κλινών. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ανώτατο πλαφόν και οι τιμές των ξενοδοχείων θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ συγκράτηση στα περσινά επίπεδα θα υπάρξει στις καφετέριες, εστιατόρια κ.λ.π.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη της Κοζάνης για της περίοδο της Αποκριάς έφτασε ήδη στο 90% και τα υπόλοιπα δωμάτια θα κλειστούν στις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.