Αυξάνονται οι φήμες ότι κλείνει το Carrefour!

Το κλείσιμο του κολοσσιαίου supermarket πιθανώς να σημάνει το άνοιγμα χιλιάδων άλλων μικρομάγαζων, που έκλεισαν με το άνοιγμα τέτοιων πολυκαταστημάτων.
Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η αλυσίδα Carrefour-Μαρινόπουλος ακολουθώντας την Ατλάντικ. Σύμφωνα με το Sofokleous in, η γαλλική εταιρία προσπαθεί να αποεπενδύσει ακόμα και με ζημιά αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο σε αυτή τη φάση καθώς οι Αφοί Μαρινόπουλοι δεν αγοράζουν τη συμμετοχή και δεν υπάρχουν και υποψήφιοι επενδυτές. Ηδη πολλοί προμηθευτές της εταιρίας προσπαθούν να περιορίσουν την έκθεσή τους, ενώ τα συνολικά χρέη της ξεπερνούν τα €100 εκατ.
Η βιωσιμότητα της εταιρίας είναι πλέον αμφίβολη αν δεν εισρεύσει φρέσκο χρήμα ενώ το μερίδιο αγοράς διαρκώς συρρικνούμενο. Η διοίκηση εξετάζει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ενδεχόμενο προσφυγής στο άρθρο 99 αν και ακόμα δεν έχουν καταγραφεί ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρίας. Οι πληρωμές της Carrefour-Μαρινόπουλος γίνονται πλέον με καθυστέρηση 10 μηνών, αναγκάζοντας πολλούς προμηθευτές όπως η ΦΑΓΕ να διακόψουν τη συνεργασία τους.
Στον ισολογισμό του 2009, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη 6,2 εκ.ευρώ, με τζίρο 1 δις 934 εκ.ευρώ, κάτι που οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει την ολομέλεια της Βουλής, ότι

Tην επόμενη χρονιά, το 2010 δηλαδή, το carrefour, πραγματοποίησε τζίρο πάλι κοντά στα 2 δις, (1,87), αλλά αντί για τα λιγοστά κέρδη τα οποία έψεξε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε ζημίες 85 εκατομμύρια ευρώ!

taxalia

Σχολιάστε