Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή των Γουνοποιών Σιάτιστας στην Διεθνή έκθεση Γούνας και Δέρματος στην Κων/πολη



ekthesi_gounas_konpoliΑπόλυτα επιτυχημένη θεωρήθηκε η  συμμετοχή των Γουνοποιών – μελών  του Επιμελητηρίου Κοζάνης στη Διεθνή Έκθεση Γούνας και Δέρματος, που πραγματοποιήθηκε από 17 ως 19 Ιανουαρίου 2012 στην Κωνσταντινούπολη και διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών – Γουνεμπόρων Σιάτιστας, με τη στήριξη και τη διοργανωτική εμπειρία του Επιμελητήριου Κοζάνης.

Όλοι οι συμμετέχοντες γουνοποιοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για την πρωτοβουλία των φορέων που επιμελήθηκαν τη συμμετοχή τους  που  είχε ως αποτέλεσμα το άμεσο κλείσιμο αξιόλογων εμπορικών συμφωνιών που συντελέστηκαν κατόπιν των επιχειρηματικών συναντήσεων που είχαν με Ευρωπαίους, Ρώσους και άλλους εμπορικούς επισκέπτες που κατέκλυσαν τον Εκθεσιακό χώρο και τις 3 ημέρες λειτουργίας της έκθεσης.

Το γεγονός αυτό εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας για  ανάκαμψη του κλάδου που πλέον είναι ορατή.   Μετά από μια μακρά περίοδο κρίσης στον κλάδο, οι προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των γουνοποιών, των οποίων τα παραγόμενα προϊόντα είναι κατ’ εξοχήν εξαγώγιμα, διαφαίνονται εξαιρετικά αισιόδοξες.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι πολυάριθμου επισκέπτες γουνοποιοί από την ευρύτερη περιοχή του Βοίου που πήγαν για να δουν και να εκτιμήσουν ενδεχόμενη μελλοντική συμμετοχή τους σε άλλες Διεθνείς παρόμοιες εκθέσεις.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον που καταγράφθηκε από τους εμπορικούς επισκέπτες της Έκθεσης για την Ελληνική γούνα, και δη αυτή που παράγουν οι Γουνοποιοί – μέλη του Επιμελητηρίου  περιφερειακής ενότητας Κοζάνης (ΕΒΕ), ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως διαβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας και Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ, κ. Δημήτρης Κοσμίδης.

Ο κ. Κοσμίδης  που υπήρξε η «ψυχή» της διοργάνωσης,  μετά τη επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη επισήμανε  ότι «η συμμετοχή εάν είναι δυνατόν και όλων των μελών του Συνδέσμου και μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης σε διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις, αλλά και εμπορικές αποστολές  μόνο όφελος μπορεί να αποφέρει στους επιχειρηματίες γουνοποιούς, στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και στην εξεύρεση νέων αγορών για τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει η βιομηχανία γούνας της περιοχής Σιάτιστας ». Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι «η προσπάθεια για ενίσχυση του κλάδου θα συνεχιστεί με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου, τη Διοίκηση του οποίου», όπως είπε, «ευχαριστώ θερμά για την άριστη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή στην πραγματοποίηση της συμμετοχής των μελών του Συνδέσμου στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.