Αντώνης Κανάκης και Ντέμης Νικολαΐδης θύματα της σπείρας των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης!



Και ο Αντώνης Κανάκης είχε πέσει στα δίχτυα της σπείρας των εκβιαστών τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης καθώς το 4ο παρακλάδι του κυκλώματος τον υποχρέωνε να πληρώνει χρήματα για προστασία του μπαρ που διατηρεί στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον «αρχηγό» των Ράδιο Αρβύλα είχαν αναλάβει τα αδέλφια Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος και Νίκος Μελέτης που…
διοικούσαν αυτό το κομμάτι της εγκληματικής κοινοπραξίας.

Τα αδέρφια είχαν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες. Ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιούνταν στις εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του ίδιου.

Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης – ο Θωμάς Ψωμάς, ο οποίος είχε τα ψευδώνυμα «Ψωμάς», «Θωμάς», «Μάκης» και «Σαμψών»- φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί «Angels», το οποίο ανήκει στον γνωστό τηλεοπτικό αστέρα, προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία του καταστήματος και τα έσοδα του.

Ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος: Να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ήταν παρών στα καταστήματα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία τους, σε ότι αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος.

Από την έρευνα προέκυψε η φυσική παρουσία του Ψωμά στα καταστήματα με την επωνυμία «ANGELS», «PUNTA» τα οποία βρίσκονται στην Χαλκιδική και στα καταστήματα με την επωνυμία «DOGS», «GOLDFISH», και «LIMANI» τα οποία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρόεδρος και παίχτης της ΑΕΚ, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ και αργότερα της Group Eleven, περιλαμβάνονται στην δικογραφία της υπόθεσης των εκβιαστών
Σύμφωνα με όσα γράφει την Παρασκευή το Εθνος, που δημοσιεύει το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας, ο γνωστός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαΐδης προκύπτει ότι μιλά συχνά με τον ……..
Αλέξανδρο Μελέτη (έναν από τα αδέρφια-μπράβους που πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά της συμπρωτεύουσας), ο οποίος τον αποκαλεί «Κοντό» ή «Ντέμη».
Από τον συνδυασμό των τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του Αλέξανδρου Μελέτη με τους Ιωάννη Καπογιάννη και τον Ντέμη Νικολαΐδη προέκυψε συμπερασματικά ότι ο ποδοσφαιριστής τον Αύγουστο του 2010 δανείστηκε από τον Μελέτη το χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ καταβάλλοντας μηνιαίως δόση ύψους 51.800 ευρώ που αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλαίου.

Το αρχικό μηνιαίο επιτόκιο του δανεισμού ανερχόταν σε 10%. Λόγω της συνέπειας του Νικολαΐδη στην αποπληρωμή των δόσεων, το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 6,5%. Συνολικά ο Νικολαΐδης για το ποσό των 350.000 ευρώ επέστρεψε το ποσό των 620.000 ευρώ.
Επίσης ζήτησε εκ νέου δάνειο αγνώστου χρηματικού ποσού, μεγαλυτέρου από το προηγούμενο, δίχως να διαπιστωθεί η συνομολόγησή του.
* Σημειώνεται ότι όπως έγραφε η Goalnews τον Ιούνιο του 2009, ο Γιάννης Καπογιάννης ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ επί των ημερών Νικολαΐδη, ο οποίος εκδιώχθηκε από την ΠΑΕ όταν ήρθε στο προσκήνιο ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν έμεινε άνεργος, καθώς άμεσα προσελήφθη στο ίδιο πόστο (υπεύθυνος ασφαλείας) στην Group Eleven, την εταιρεία μάνατζερ συμφερόντων Νικολαΐδη · Ζήκου, που ασχολείται τόσο με το ποδόσφαιρο όσο και με τα καλλιτεχνικά.

iefimerida.gr
eglimatikotita.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.