Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας κατά της Διοίκησης



elta3453Ο Οργανισμός μας βρίσκεται μπροστά στην κρισιμότερη ίσως περίοδο για το μέλλον του. Όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι τα όποια «θετικά» οικονομικά αποτελέσματα προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων. Η Διοίκηση και προσωπικά ο Διευθύνων Σύμβουλος όχι μόνον παρακολουθούν αμέτοχοι την πορεία του Οργανισμού αλλά και με τις ενέργειες τους δυναμιτίζουν  την ηρεμία και εργασιακή ειρήνη που τόσο χρειάζεται ο Οργανισμός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος πιστεύει αλήθεια ότι μπορεί, με τις πρωτοφανείς τραγελαφικές αποφάσεις του, να εμπνεύσει τους εργαζόμενους όταν καθημερινά με τις πράξεις του αποδεικνύει πως αδυνατεί να κατανοήσει το ρόλο του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι διοικεί έναν από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς της χώρας μας, με τεράστιες προοπτικές αλλά και πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Οι αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις του δεν αποτελούν πλέον την εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Η αυτοαναίρεση του είναι άραγε προϊόν ωριμότερης σκέψης ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Όσο για τη νέα Γενική Διευθύντρια Συναλλαγής, μάλλον στραβά άρχισε να αρμενίζει από την αρχή. Κατά παραγγελία εντολές εκτελεί ή λόγω αδυναμίας και έλλειψης προτάσεων και οράματος προσπαθεί να κάνει αισθητή και να δικαιολογήσει την παρουσία και το μισθό της, με παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας ακόμα και περιφερειακών ταχυδρομικών Καταστημάτων; Αν είναι τόσο διακαής ο πόθος της να ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου περιφερειακού Καταστήματος την ενημερώνουμε ότι υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις  στη φιλόξενη Δυτική Μακεδονία και δεν έχει παρά να διεκδικήσει κάποια από αυτές.

Σε κάθε περίπτωση τους πληροφορούμε ότι η εμπλοκή τους σε θέματα καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιακών λειτουργιών, πέρα από τις τραγικές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας, εκθέτει αποκλειστικά τους ίδιους.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να τους παρακολουθήσουν και να τους εμπιστευτούν να χειρίζονται τόσο τις δικές τους τύχες όσο και το μέλλον του Οργανισμού, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο όπου διακυβεύονται πολλά.

Τους προειδοποιούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια από μέρους τους να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τις επιμερίσουν σε τρίτους θα πέσει στο κενό. Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές τους. Αν πιστεύουν ότι με πειθαρχικές διώξεις θα κάμψουν το φρόνιμα των εργαζομένων, είναι βαθειά νυχτωμένοι. Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να απεμπολήσουν αμαχητί την αξιοπρέπειά και τα στοιχειώδη και αυτονόητα δημοκρατικά και εργασιακά τους δικαιώματά.

Καλούμε την ΠΟΣΤ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διαμηνύσει σε κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλους μαθητευόμενους μάγους.

Διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους ότι από τη μεριά μας θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και όλα τα νόμιμα, κινηματικά και νομικά, μέσα, όπως το πράξαμε κάθε φορά που χρειάστηκε, για να διαφυλάξουμε και να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους αλλά και την ηρεμία και συνεργασία στους χώρους εργασίας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΚΟΥΡΤΖΙΟΥΜΗΣ        ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.