Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την εξόρυξη λιγνίτη



periferia_dit_maked_ktirio9879Αίτηση ακύρωσης της απόφασης με αριθμό 133314/2929/09.11.2011 του υπουργού περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γ. Δακής ζητεί να ακυρωθεί το νέο έργο της ΔΕΗ για εκμετάλλευση λιγνίτη, σε μια έκταση 150.000 στρεμμάτων, «διότι δεν εισακούσθηκαν οι επιφυλάξεις του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης».

Σύμφωνα με την αίτηση, που άσκησε εκ μέρους της περιφέρειας, η δικηγορική εταιρεία των Αθηνών «Απ. Πακακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και συνεργάτες», το έργο «αντίκειται στο Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το νόμο, αφού προβλέπει να γίνει κοντά σε οικισμούς (Μαυροπηγή, Κόμανος, Ποντοκώμη, Κλείτος, Μαυροδένδρι, ¢γιος Χριστόφορος, Προάστιο, Ακρινή), όπου ζουν χιλιάδες κάτοικοι. Επιπλέον, το έργο θα καταστρέψει τη λίμνη Βεγορίτιδα που είναι ενταγμένη στο «NATURA 2000»».

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.