Χιόνια στο καμπαναριό! – Καμία πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία!



Χιόνια στο καμπαναριό, που Χριστούγεννα σημαίνουν! Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η δυτική και βόρεια Ελλάδα είδε… «άσπρη» μέρα, αφού τις τελευταίες ώρες χιονίζει ασταμάτητα.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων για την επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά.

Από το πρωί χιονίζει στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Κοζάνη (το χιόνι έχει φτάσει ήδη τα 50 εκατοστά), στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στην Ημαθία και στην Πιερία (περισσότερα εδώ), ενώ στο Μέτσοβο το χιόνι έχει φτάσει τους 60 πόντους, ενώ στην Πράμαντα Ιωαννίνων έκλεισαν τα σχολεία.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν σήμερα ούτε σε Καρπενήσι, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.
Η κυκλοφορία γίνεται με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αλυσίδες και μόνο γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων προς τα χωριά των Τζουμέρκων σε Γιάννεα και Άρτακαι στον επαρχιακό δρόμο από τη Λαμία προς το Καρπενήσι.

Το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία έχει κλείσει εξαιτίας της σφοδρότατης χιονόπτωσης. Κλειστός είναι ήδη ο δρόμος από Αθαμάνιο προς Θοδώριανη, από την Άρνησσα ως το χιονοδρομικό Βορρά στην Πέλλα.

Φωτογραφία από το LamiaReport
Φωτογραφία από το LamiaReport

Κλειστή και η επαρχιακή οδός που συνδέει το Περιβόλι με το Μέτσοβο, ο δρόμος προς το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, η επαρχιακή οδός από Φλώρινα προς Αμύνταιο και Γιάννενα. Όλο το επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, η επαρχιακή Τρικάλων-Άρτης-Ιωαννίνων, οι δρόμοι σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Καλαμπάκας και ο επαρχιακός δρόμος προς τη λίμνη Πλαστήρα.

Το χιόνι στη Ράχη Τυμφρηστού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο και η κυκλοφορία στο νομό Φθιώτιδας γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, εκατοντάδες ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι εξαιτίας μιας χαμηλής νέφωσης, που δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο και να προσγειωθούν. Μοιραία, αυτό δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα σε συνολικά 18 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό θα ήταν να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρίες.

Έλυσαν κάβους τα πλοία – Ελάχιστα προβλήματα παραμένουν
Από νωρίς το πρωί είχε απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων από όλα τα λιμάνια, αλλά λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, οι άνεμοι κόπασαν και τα πλοία έλυσαν κάβους, με τα προβλήματα που παραμένουν να είναι ελάχιστα.

Μέχρι στιγμής δε γίνονται τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών προς τον Αργοσαρωνικό. Προβλήματα υπάρχουν επίσης απο την Αλεξανδρούπολη για τη Σαμοθράκη, στο προρθμείο Πρίνου-Καβάλας, ενώ δε φεύγουν και τα επιβατηγά δρομολογιακά πλοία δεν κάνουν τη διαδρομή Πέραμα-Παλούκια-Πειραιάς.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.