Η Δημοτική Κίνηση μαγειρεύει παραδοσιακά κοζανίτικα γιαπράκια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο!



0a1eeujvi8oΤην προπαραμονή των Χριστουγέννων  στο στέκι της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη Τόπος να Ζεις’,  στην πλατεία Παύλου Μελά , μαθητές του  6ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης  μαζί με φίλους της Κίνησης παρασκεύασαν  παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα, τα γνωστά ‘γιαπράκια’, τα οποία σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, διατέθηκαν  σε πολίτες του Δήμου μας που έχουν ανάγκη.

Σε αυτές τις δύσκολές εποχές, τις μέρες των Χριστουγέννων θεωρούμε πως πρέπει να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενώ παράλληλα θέλουμε να μεταδώσουμε ένα πνεύμα αισιοδοξίας και προσφοράς με το οποία θα αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες.

Στην Δημοτική Κίνηση πιστεύουμε πώς η ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων βοηθά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της σημερινής συγκυρίας, αλλά βοηθά και στο ξεπέρασμα της κρίσης προβάλλοντας ένα διαφορετικό κοινωνικό πρότυπο.

Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας την ερχόμενη Δευτέρα 26-12-2011 στις 18:00, με Κουκλοθέατρο ‘ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΠΑΙΔΟ’ του Ο. Ουάιλντ, στο στέκι μας στην πλ. Γιολδάση και το βράδυ της ίδιας μέρας στις 21:00 με  ‘Πολυπολιτισμικές Καλλικρατικές Γεύσεις’ στο καφέ Αυγερινός (Παύλου Χαρίση 14), όπου Σύλλογοι του δήμου μας συναντιούνται, γιορτάζουν και ανταλλάσουν Χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους παρακάτω χορηγούς που προσέφεραν τα υλικά για την παρασκευή των εδεσμάτων:

Εταιρείες διανομής τροφίμων «ΑΝΤΕΛ – ΒΑΜΒΑΚΑΣ».
Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ.
Γεωργιάδης – ΚΑΛΛΑΣ.
Τα κρεοπωλεία:
Ζιώγιας – Τζηλαντώνης «Το Λιβαδερό Αριστοτέλους
Εβρένογλου Γρηγόρης, Πλ. Μπρίστολ
Ιωάννης Ζερβανταρίδης & Υιός Αριστοτέλους
Γιάννης Τσιόρκας «Ο Παραγωγός» Αριστοτέλους
Τσανίδης Χ. & Ν Ο.Ε, Πτολεμαϊδας 1
Τύπου Δημήτρης «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», Ζήση Γιαχνίκα
«ΦΑΡΜΑ» Αριστοτέλους
Χατζηζήση Ρούσσα, Κ. Δρίση
Ζήκος Γιώργος, Χαρτικά- Ελ. Βενιζέλου
Αφοί Ξανθόπουλοι, Χαρτικά – Φιλίππου
Γεώργιος Χ. Κοκκαλιάρης, Εμπόριο Φρούτων & Λαχανικών
Διάδοχοι Αφων Τσιώρα
Το Εστιατόριο ‘Χρυσός Σκούφος’ Πλιάκη Σπύρου για το βράσιμο των γιαπρακιών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.