Δύσκολη νύχτα και τραγικές στιγμές για εκατοντάδες εγκλωβισμένους σε Εγνατία και Βατερό – Στους 400 οι απεγκλωβισμένοι έως τώρα!



eglovismenoi_apo_xioni_kozani8769Η πιο δύσκολη νύχτα των τελευταίων χρόνων, θα είναι η αποψινή για την Κοζάνη, αφού όλη η Δυτική Μακεδονία έχει παραδοθεί στο έλεος της κακοκαιρίας και ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε «στον ύπνο», αφού όλη τη νύχτα εκατοντάδες κόσμου φαίνεται πως θα διανυκτερεύσουν μέσα στα αυτοκίνητά του, ή σε λεωφορεία, στο κρύο και την παγωνιά! Οι στιγμές που ζει ο κόσμος που παραμένει εγκλωβισμένος στα αυτοκινητά του είναι τραγικές, αφού πάρα πολλά αυτοκίνητητα, φορτηγά και λεωφορεία παραμένουν στην Εγνατία Οδό (Καλαμιά) και πολύ περισσότερα οχήματα ακινητοποιημένα για ώρες στο Βατερό!

Μόλις πριν από λίγη ώρα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πήρε απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία σε Βατερό, Κοίλα, 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Κοζάνης, προκειμένου όσοι θέλουν να αναζητήσουν ένα καταφύγιο για τη νύχτα, αφού παραμένει η κακοκαιρία, η χιονοθύελλα και ο παγετός! Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν καταφύγιο στο κοινοτικό κατάστημα του Βατερού, ενώ οι περισσότεροι μένουν στο έλεος των καιρικών συνθηκών αλλά και της ανθρώπινης επιβίωσης, αφού παραμένουν χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση για ώρες. Συγκλονίζει, μάλιστα, η καταγγελία στο Kozanimedia, ότι εγκλωβισμένοι σε λεωφορεία, έχουν μείνει από το πρωί χωρίς ουτε καν νερό να έχουν να πιουν.

Όπως όλα δείχνουν η νύχτα απόψε θα είναι μεγάλη και δύσκολη για εκατοντάδες κόσμου…

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia, στους 400 τον αριθμό φτάνουν μέχρι αυτή την ώρα (10.45) οι απεγκλωβισμένοι από το ύψος της της Καλαμιάς στην Εγνατία Οδό, όπως και το Βατερό, για τους οποίους αναζητώνται καταλύματα. Σύμφωνα με επικοινωνία του kozanimedia με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι γεμάτα, ενώ γύρω στα 100 άτομα αναμένεται να διανυκτερεύσουν στην Πτολεμαΐδα στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης». Προκειμένου να μην μείνουν οι άνθρωποι στο δρόμο, δόθηκε εντολή να ανοίξουν τα σχολεία σε Βατερό, Κοίλα, 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία.

Οι άνθρωποι αυτοί παρέμεναν για πολλές ώρες στα αυτοκίνητα τους και τα λεωφορεία τα οποία επέβαιναν, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα η κατάσταση στο Βατερό παραμένει τραγική, με εκατοντάδες ακινητοποιημένα οχήματα από το ύψος του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι και το ύψος της Καλαμιάς και τον κόσμο να παλεύει με το ψύχος, το χιόνι και την χιονοθύελλα…

Σύμφωνα με μαρτυρίες που βγήκαν στον αέρα της έκτακτης εκπομπής του TOP CHANΝEL, υπάρχει κόσμος αποκλεισμένος ακόμα και για 7 ώρες, αγανακτισμένος και απελπισμένος.

Ανάμεσα στους αποκλεισμένους παραμένουν, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες του κόσμου η δήμαρχος Βοιου Παναγιώτα Ορφανίδου και ο Βασίλης Πάτρας.

το ρεπορτάζ από το kozanimedia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.