Η επίσημη ανακοίνωση της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.»



xionia_egnatia98797987986Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η κυκλοφορία επί της Εγνατίας Οδού διακόπηκε από τον Ανισόπεδο Κόμβο των Κοίλων (βόρειος κλάδος, κατεύθυνση προς Γρεβενά)  μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμιάς.  Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, μεγάλες ποσότητες χιονιού σχημάτισαν σωρούς επί του οδοστρώματος και, παρά τις προσπάθειες των αποχιονιστικών μηχανημάτων, δύο ρυμουλκούμενα φορτηγά ολίσθησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Μέχρις ότου η Τροχαία – Αστυνομία προβεί σε διακοπή της κυκλοφορίας στον Κόμβο των Κοίλων Κοζάνης, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα 100 περίπου οχημάτων, μεταξύ των οποίων ένα αποχιονιστικό όχημα και ένα περιπολικό της αστυνομίας, τα οποία με τη σειρά τους ακινητοποιήθηκαν.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ξεκίνησε, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες,  τον αποχιονισμό του Κόμβου των Κοίλων και το Νότιο κλάδο του αυτοκινητοδρόμου (κατεύθυνση προς Βέροια), ο οποίος είχε καλυφθεί επίσης, από χιόνι που μετέφεραν οι θυελλώδεις άνεμοι (ανεμοσούρια),  για να απεγκλωβίσει ακινητοποιημένα οχήματα.

Το δύσκολο έργο, καθώς η χιονοθύελλα συνεχιζόταν με την ίδια ένταση, ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, οπότε δόθηκε στην κυκλοφορία ο νότιος κλάδος και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετέφερε τους επιβάτες σε καταλύματα της περιοχής.

Σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, η χιονοθύελλα συνεχίσθηκε ως τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ τα αποχιονιστικά μηχανήματα, επιχειρώντας από δύο μέτωπα, κατόρθωσαν να αρχίσουν να απεγκλωβίζουν τα ακινητοποιημένα οχήματα στις 15:00.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των οδηγών και των επιβατών για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην μετακίνησή τους.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.