Αγωνία για τις μετακινήσεις 1000 περίπου μαθητών στον δήμο Εορδαίας



sxoleio_ptolemaidaΔύσκολες ημέρες περιμένουν τους 1000 περίπου μαθητές σχολείων του Δήμου Εορδαίας που μετακινούνταν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και με ταξί από και προς τα σχολεία τους αφού οι λεωφορειούχοι και οι ιδιοκτήτες ταξί δεν δέχονται καμία μείωση στο κόστος των μαθητικών δρομολογίων. Αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της χώρας αφού το σχετικό κονδύλιο από το υπουργείο Εσωτερικών μειώνεται κατά 50% και μέχρι στιγμής οι Δήμοι ακούν μόνο λόγια χωρίς να έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους.

Έτσι από 1-1-2012 οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων στο δήμο Εορδαίας θα καταβάλλουν το μισό του αντίτιμου του εισιτηρίου σε κάθε διαδρομή τους με τα μέσα μαζικής  μεταφοράς ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το τι μέλλει γενέσθαι με τις μετακινήσεις των μαθητών των Νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων αλλά και των μαθητών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες,   σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθητών συγκαλεί σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι 13 πρόεδροι των περιφερειακών ενώσεων δήμων της χώρας, οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ και άλλων εμπλεκόμενων.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.