Google… η εταιρία που θα ήθελαν να εργαστούν οι περισσότεροι άνθρωποι!



H Google τερμάτισε πρώτη σε μια έρευνα που εξέτασε σε ποιες εταιρείες θα ήθελαν οι άνθρωποι θα ήθελαν να εργαστούν, αφήνοντας πίσω την Apple, καθώς και μια σειρά από εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Universum, περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να εργαστούν για την εταιρεία από οποιαδήποτε άλλη.

Περισσότερα από 160.000 άτομα που αναζητούν εργασία από τις 12 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ρωτήθηκαν στην έρευνα, η οποία διαμοιράστηκε μεταξύ εκείνων που ψάχνουν για μια καριέρα στον τομέα των επιχειρήσεων και εκίνων που ψάχνουν για μια καριέρα στον τομέα της μηχανικής. Η Google ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις και στις δύο κατηγορίες ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης του κόσμου, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Οι εταιρείες ακριβώς πίσω από το Google που συμπληρώνουν το top 10 της κατηγορίας των επιχειρήσεων της έρευνας περιλαμβάνουν την KPMG (2) και την Pricewaterhouse Coopers, ενώ από τις τεχνολογικές εταιρείες είναι εταιρείες όπως η Microsoft (6) και η Apple (9).

Όσον αφορά την κατηγορία της μηχανικής, η IBM φαίνεται στο νούμερο 2, πίσω από την Google, με τη Microsoft στο 3, τη Sony στην έκτη και την Apple στο 7.

«Η βιομηχανία λογισμικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στο ανθρώπινο δυναμικό της, εξ’ ου και η προσπάθεια να προσελκύσει και να διατηρήσει τα λαμπρότερα μυαλά στον κόσμο», δήλωσε ο Κάρλο Duraturo, ο παγκόσμιος διευθυντής στη Universum. Και συνέχισε: «Υπάρχει ένας νέος εργασιακός πολιτισμός σήμερα, ο χαλαρός και δημιουργικός, τον οποίο τον οφείλουμε σε αυτή τη βιομηχανία. »

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι οι αμερικανικές εταιρείες φαίνονται πολύ ελκυστικές για τους υποψήφιους υπαλλήλους, αφού 28 από τις 50 κορυφαίες εταιρείες στην έρευνα εδρεύουν στις ΗΠΑ. Μεταξύ των εταιρειών που ανήκουν στην κατηγορία της μηχανικής, οι 26 βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ η Γερμανία έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις για εργασία.

proho.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.