Τα ευρήματα που μπορούν να ρίξουν φως στο έγκλημα της Σιάτιστας



astinomia_faros_anamenosΣε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου, που συγκλόνισε όχι μόνο τη μικρή κοινωνία της Σιάτιστας, αλλά και το πανελλήνιο.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης των νέων ευρημάτων που έστειλε η αστυνομία στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα, ίσως αποδειχθούν καταλυτικά στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Τα ευρήματα που στάλθηκαν για εξέταση προκειμένου να ταυτοποιηθούν, είναι ένα κρανίο και δεκατρία οστά, τα οποία βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο που είχε βρεθεί θαμμένο και μισοφαγωμένο το πτώμα του άτυχου νέου, στις 26 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Κοκκινιάς και Ταξιάρχη.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτά τα αποτελέσματα, ευελπιστώντας να φανούν χρήσιμα στην υπόθεση του Κωστή, ο οποίος να σημειωθεί είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και η εξαφάνιση δηλώθηκε δύο ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι δύο φτυάρια που στάλθηκαν για εξέταση, μπορεί να ρίξουν άπλετο φως στην όλη υπόθεση. Τα φτυάρια παραδόθηκαν σε γεωλογικό ινστιτούτο, το οποίο θα εξετάσει τα ίχνη του χώματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν το χώμα που βρέθηκε, είναι ίδιο με το χώμα της περιοχής που βρέθηκε θαμμένο το πτώμα. Είναι λογικό να αποδίδεται μεγάλη σημασία από τις αστυνομικές αρχές, σ’ αυτή την εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Βεβαίως, οι έρευνες είναι πολυεπίπεδες και συνεχίζονται μεθοδικά προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείεται απολύτως κανένα ενδεχόμενο. Αστυνομικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας και της σήμανσης, «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή που βρέθηκε το πτώμα. Επίσης προχτές βρέθηκαν για πολλοστή φορά στο σπίτι του θύματος. Εξερευνούν κάθε γωνιά, παίρνουν αποτυπώματα και συλλέγουν κάθε στοιχείο που μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμο.

Στο μεταξύ η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται αδιάλειπτα. Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από δεκάδες άτομα στη Σιάτιστα και αλλού. Ακόμη, στην υπηρεσία των διωκτικών αρχών έχουν τεθεί όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα, καθώς εξετάζονται καρέ – καρέ διάφορα βίντεο που είδαν ή και δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς και κινητά τηλέφωνα. Ειδικοί της αστυνομίας, ψυχολόγοι κ.λ.π. προσπαθούν να διακρίνουν τυχόν αλλαγή στάσης, αντιφάσεις ή και σκοπιμότητες, ανθρώπων που μέχρι στιγμής έχουν μιλήσει στις κάμερες. Από την άλλη πλευρά, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών κινητά τηλέφωνα των οποίων το απόρρητο έχει αρθεί. Εξετάζεται το περιεχόμενο των συνομιλιών, ενώ ελέγχεται αν υπάρχουν ομαδοποιημένα τηλεφωνήματα σε συγκεκριμένες περιοχές και πρόσωπα.

Το βέβαιο είναι ότι οι αστυνομικές αρχές δεν βιάζονται, διερευνούν μεθοδικά και προσεκτικά την υπόθεση, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να αξιοποιηθούν δεόντως όλα τα στοιχεία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση καθυστερεί και η παράδοση του πτώματος στους οικείους για ταφή. «Όσο και αν είναι τραγικό, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να γίνει ο ενταφιασμός του παιδιού από την οικογένεια, είναι προτιμότερο να εξαντλήσουμε τις έρευνες και τη σύγκριση στοιχείων με κάθε λεπτομέρεια, παρά να αναγκαστούμε αργότερα να προβούμε σε εκταφή», δήλωσε αστυνομική πηγή.

Εφημερίδα Πτολεμαίος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.