Σε απόφοιτο του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας ανήκει η ιδέα για το νέο παγκάκι της Αθήνας!




pagkaki-aristidis_StathisΤο νέο παγκάκι της Αθήνας, σε σχέδιο Αριστείδη Στάθη, το οποίο επελέγη μέσα από τον Διεθνή Διαδικτυακό Διαγωνισμό Athens Bench Mark εγκαινιάστηκε χτες στο Γκάζι. Εκεί βρέθηκε η αντιδήμαρχος Αθηναίων Αντιγόνη Σπυροπούλου, η δρ Κατερίνα Κατσαμπέ, μέλος του Κόσμου της Αθήνας και τέως αντιδήμαρχος Aθηναίων, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Ήδη τα πρώτα πέντε παγκάκια βρίσκονται στην πλατεία στο Γκάζι ενώ σύντομα και τα επόμενα θα τοποθετηθούν σε άλλα μέρη της Αθήνας.

Το πρόγραμμα Athens Bench Mark διοργανώθηκε από την οργάνωση «Κόσμος της Αθήνας» και τον Δήμο Αθηναίων. Για καιρό, εκατοντάδες σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο φαντάστηκαν και σχεδίασαν το καινούργιο παγκάκι της Αθήνας, στηριζόμενοι σε πέντε βασικούς άξονες που ενισχύουν την πράσινη, κοινωνική, ψηφιακή, συμμετοχική και δημιουργική ανάπτυξη της πόλης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα ανοικτός διαγωνισμός βιομηχανικού design και το κοινό μπορούσε να βλέπει τις συμμετοχές και να επιλέγει τις καλύτερες προτάσεις μέσω online ψηφοφοριών.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 585 δημιουργοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Ισραήλ. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες με δικαίωμα ψήφου άγγιξαν τις 28.000, ενώ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η ιστοσελίδα www.athensbenchmark.com δέχθηκε 274.702 επισκέψεις από 132.741 μοναδικούς επισκέπτες από 133 χώρες. Ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός, πάντως, σημειώθηκε στο νεανικό κοινό αφού ο μέσος όρος των συμμετεχόντων ήταν τα 26 έτη, με διακύμανση από 18 έως 52 ετών.

Το παγκάκι που επελέγη ονομάζεται «mybench.gr». Ο σχεδιαστής του, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Από το 2006 έχει εργαστεί ως βιομηχανικός σχεδιαστής σε πολλές εταιρείες και σήμερα είναι στέλεχος σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων, ενώ παράλληλα ασχολείται με δικά του πρότζεκτ. 

akous.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.