Περάστε, δουλέψτε, τελειώσατε! Έρχονται οι συμβάσεις της μίας ημέρας



Η «μόδα» έρχεται από την Ισπανία. Εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις, στην είσοδο των οποίων υπάρχει ένα ρολό σαν το… χαρτί υγείας. Ο κάθε εισερχόμενος κόβει ένα κομμάτι, γράφει επάνω την ημερομηνία και το όνομά του και υπογράφει.

Αυτή είναι η σύμβασή του, για όση ώρα έχει συμφωνήσει να απασχοληθεί. Για την ακρίβεια, για όση ώρα γράφει το χαρτί. Εξερχόμενος από την εργασία του, σκίζει το χαρτί και την άλλη μέρα… πάλι από την αρχή, εφόσον βέβαια τον χρειάζεται ο εργοδότης.

Στην Ισπανία, το σύστημα έχει ονομαστεί, για ευνόητους λόγους, «κωλόχαρτο». Το μεροκάματο του τρόμου στην εργασία. Εξυπακούεται ότι όποιος εργάζεται με αυτό το σύστημα, δεν έχει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα!
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η Τρόικα, βλέποντας ότι οι έλληνες εργοδότες δεν είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε επιχειρησιακές συμβάσεις, έχει σκοπό να φέρει και στη χώρα μας το εν λόγω σύστημα, με την προσδοκία να κάνει… πιο ανταγωνιστική την αγορά εργασίας.

Μάλιστα, για να μην απαιτηθεί αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας, ο νέος θεσμός θα… μασκαρευτεί πίσω από τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο τέλος του μήνα.

newsbeast

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.