Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Δυτ. Μακεδονίας στην Περιφερειακή Δ/νση



 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί των ΕΛΜΕ Κοζάνης, Εορδαίας και Φλώρινας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές με το πολυνομοσχέδιο και την εργασιακή  εφεδρεία.
Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρακάτων ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/ντρια Ελένη Ζυγούρη.
Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:
Ψήφισμα διαμαρτυρίας των  ΕΛΜΕ Κοζάνης, Φλώρινας και Εορδαίας
Η παιδεία υπό το ζυγό του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος
κυρία Διευθύντρια,
Τραγικές εξελίξεις αντιμετωπίζει η εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ως αποτέλεσμα της σκληρής εκπαιδευτικής πολιτικής και των δραματικών περικοπών που επιβάλλουν η πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου.
Μέσα στα πλαίσια της εξωφρενικής μείωσης των δημοσίων δαπανών διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση. ¹δη έχουν φανεί ανάγλυφα οι επιπτώσεις των περικοπών.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με εκρηκτικά προβλήματα. Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά τα παιδιά δεν πήραν βιβλία, τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι χιλιάδες, η μετακίνηση των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Οι γονείς καλούνται συνεχώς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όταν η ανεργία ξεπερνάει το 17%, η ανέχεια σπάει κόκαλα!
Το «νέο ψηφιακό» σχολείο της αγοράς είναι σε πλήρη εξέλιξη (αυτοαξιολόγηση, 961 ολοήμερα με αναμορφωμένο πρόγραμμα, 180 πιλοτικά με νέο αναλυτικό πρόγραμμα, ερευνητικές εργασίες). Είναι το σχολείο που αφαιρείται ύλη από τη φυσική και τη χημεία, εισάγονται στο Λύκειο η φυσιογνωσία και τα αγγλικά, καθώς και η πληροφορική στην Α’ Δημοτικού! Καταργήθηκε η ΠΔΣ, η ενισχυτική και τα αθλητικά σχολεία ενώ παράλληλα υποβαθμίζονται τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, κλείνουν 22 κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αναστέλλεται η λειτουργία των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων, των ΓΡΑΣΥ και των ΓΡΑΣΕΠ. Εν ολίγοις προωθείται η γρήγορη κατάρτιση σε δεξιότητες, λίγη γνώση, για δουλειά χωρίς δικαιώματα! Σχολείο φτηνό για το κράτος, ακριβό για τη λαϊκή οικογένεια, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις.
Με το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων μέχρι σήμερα και το νέο μισθολόγιο κάθε εκπαιδευτικός θα χάσει συνολικά πάνω από πέντε μισθούς! Χιλιάδες αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους! Τα χαράτσια έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας, τη στιγμή που η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου μειώνεται! Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης: να στηρίξει τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, για να σώσουν το σύστημα.
Η κυβέρνηση μετά το νέο μισθολόγιο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στέλνει στον καιάδα της ανεργίας μέσα στο 2011 τριάντα χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους. Αφού μας ξεζούμισαν τόσα χρόνια, αφού μας διέσυραν, αφού μας καθύβριζαν καθημερινά, τώρα μας πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες. Οι 30.000 απολύσεις είναι η αρχή μιας μεγάλης σφαγής. Ακολουθούν σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013. Με το μέτρο αυτό, κυβέρνηση και πλουτοκρατία, στοχεύουν σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Στοχεύουν να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη, να τσακίσουν κάθε έννοια σταθερού εργάσιμου χρόνου, κάθε εργασιακό, μισθολογικό, συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Να παραδώσουν καίριους τομείς σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να συρρικνώσουν κατά 50% το Δημόσιου Τομέα, να μειώσουν το  λεγόμενο μισθολογικό κόστος, να περικόψουν τις κοινωνικές δαπάνες.
Διαλύονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία ρίχνοντας τα τελευταία αποθεματικά τους στο «πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων», με αποτέλεσμα να χάνουν άμεσα πάνω από 5 δις ευρώ και με την ρήτρα της τριακονταετίας, να μετατρέπονται κυριολεκτικά σε παλιόχαρτα! Την ίδια στιγμή, χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν τη σύνταξη και το εφάπαξ. Ετοιμάζεται νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές! Κυβέρνηση και κράτος ήδη έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών.
Ο λαός είναι ήδη χρεοκοπημένος.
Εμπορευματοποιείται πλήρως η Υγεία! Πάνω από 1000 φάρμακα και 1000 εξετάσεις έχουν κοπεί. Μένουμε χωρίς γιατρούς γιατί είναι απλήρωτοι για μήνες και διακόπτουν τις συμβάσεις τους. ¼ποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει κυριολεκτικά στη ψάθα.
Ζητάμε
•    Να αποσυρθούν τώρα τα νομοσχέδια της σφαγής και της βαρβαρότητας (νέο μισθολόγιο, εφεδρεία).
•    Να μην περάσει η λεηλασία του εισοδήματός μας. Το δικαίωμα στη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας είναι αδιαπραγμάτευτο, αναφαίρετο.
•    Καμιά εφεδρεία-καμιά απόλυση
Κοζάνη, 20/10/2011
Το Δ.Σ των  ΕΛΜΕ Κοζάνης, Φλώρινας και Εορδαίας
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.