Νέα βάρβαρη εξόντωση αδέσποτων στην Πτολεμαΐδα – Πέταξαν φόλες δίπλα σε παιδική χαρά!



adespota_kozanis234terhgeht5Νέα επιχείρηση απάνθρωπης θανάτωσης αδέσποτων σκύλων, από αγνώστους, ήρθε στο φως την Κυριακή στην Πτολεμαΐδα, καθώς η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Εορδαίας κλήθηκε να περισυλλέξει τα πτώματα τριών αδέσποτων που εξόντωσαν ασυνείδητοι που πέταξαν φόλες μέχρι και δίπλα σε παρκάκι με παιδική χαρά!

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς μετά από καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου έχει σχηματισθεί σχετική δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Καμπανάκι σήμανε όταν το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν δύο νεκροί σκύλοι στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς, ο πρώτος δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Δημοκρατίας και ο δεύτερος πίσω από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης- μεταξύ του μνημείου και της παιδικής χαράς που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή (κοντά στα γραφεία της Τηλεθέρμανσης).

Και δυστυχώς, οι φόβοι μελών του Φιλοζωικού σωματείου που βρέθηκαν στα συγκεκριμένα σημεία ότι θα βρεθούν και άλλα αδέσποτα θανατωμένα αποδείχθηκαν βάσιμοι, αφού λίγο πριν το μεσημέρι βρέθηκε νεκρό άλλο ένα αδέσποτο στην οδό Πλάτωνος (μεταξύ του ναού του Αγίου Ιωάννη και της οδού Κ. Φούφα). Το άτυχο ζώο κατέφυγε στη χορταριασμένη αυλή μιας παλαιάς μονοκατοικίας και ξεψύχησε δίπλα στο χαλάκι της κεντρικής εισόδου του σπιτιού.

Την οργή του για το φαινόμενο αυτό εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας, Νίκος Μαλακόζης: «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή», είπε και χαρακτήρισε «απαράδεκτη και απάνθρωπη τη θανάτωση ζώων» με διασπορά δηλητηριασμένης τροφής «από κάποιους που θέλουν να γίνονται άνθρωποι, εναντίον των οποίων θα κατατεθεί μήνυση από το σωματείο μας, καθώς οι νόμοι πλέον υποστηρίζουν εντονότερα τα δικαιώματα των ζώων».

Σημείωσε ότι είναι κρίμα να επαναλαμβάνονται τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες που διασύρουν την πόλη στο πανελλήνιο, την ώρα μάλιστα που σε συνεργασία του δήμου και του Φιλοζωικού σωματείου ξεκινά η διαδικασία στείρωσης των αδέσποτων, καθώς έχει υπογραφεί νέα σύμβαση για το σκοπό αυτό με κτηνίατρο. Κατήγγειλε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να αφήνονται από τους ιδιοκτήτες τους στο δρόμο οικόσιτα ζώα, καθώς έχει κυκλοφορήσει η είδηση ότι ξεκινούν σύντομα οι στειρώσεις στο δημοτικό κυνοκομείο (το οποίο λειτουργεί ως κέντρο φύλαξης και περίθαλψης) των αδέσποτων που περισυλλέγονται από το δήμο Εορδαίας.

Φιλόζωοι και μη εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το τελευταίο κρούσμα με τις φόλες και καλούν για άμεση παρέμβαση των αστυνομικών αρχών, καθώς το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, αφού μόλις που συμπληρώθηκαν δύο μήνες από την τελευταία φορά (3 Αυγούστου) που βρέθηκαν θανατωμένοι σκύλοι- πάλι από φόλες τόσο στην πόλη της Πτολεμαΐδας όσο και σε γειτονικούς οικισμούς, ενώ το γύρο της χώρας είχε κάνει την περασμένη άνοιξη μια αντίστοιχη αποτρόπαια επιχείρηση.

Πτολεμαίος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.