Κι όμως, υπάρχει μυστικό επιτυχίας!



ethniki_elladas_panigirizoun546Ο Κατσουράνης είναι στιχουργός. Ο Σαμαράς είναι αυτός που έχει συνθέσει τη μουσική. Ο Λυμπερόπουλος είναι ο τραγουδιστής. Ο Φερνάντο Σάντος είναι κριτής του τελικού αποτελέσματος.

Το τραγούδι έπαιξε σε πρώτη μετάδοση στο ταξίδι από το Ισραήλ προς την Λετονία. Στο τραγούδι κάνουν φωνητικά σχεδόν όλοι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας.

Όσα διαβάσατε δεν είναι μία φανταστική ιστορία, αλλά πραγματικότητα. Η παρέα των Ελλήνων διεθνών έχει ήδη έτοιμο και ηχογραφημένο το τραγούδι τους. Είναι ένα ραπ κομμάτι που όσοι το έχουν ακούσει, το έχουν εκτιμήσει πάρα πολύ. Γράφτηκε απ’ αυτά τα παιδιά για να τα συνοδεύσει στο Euro 2012 και σύντομα σκοπεύουν να παραχωρήσουν τα δικαιώματα του, προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αγορά και όλα τα έσοδα να πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει γίνει πριν ένα μήνα και φυσικά όλοι οι διεθνείς μας το κράτησαν μυστικό. Όλοι το έχουν ακούσει, οι περισσότεροι συμμετέχουν σ’ αυτό και όλοι έχουν να πουν μία καλή κουβέντα. Το σημαντικότερο είναι, όμως, πώς αυτή η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε κάποια δισκογραφική εταιρεία, δεν ανήκει σε κάποιον χορηγό που σκέφτηκε αυτόν τον έξυπνο τρόπο για να κάνει την προώθηση του συγκεκριμένου τραγουδιού. Είναι μία ιδέα- δημιουργία-εκτέλεση των ίδιων των παιδιών της Εθνικής, που ως καλή παρέα που είναι, την υλοποίησε στο τσακ-μπαμ.

Ο Γιώργος Καραγκούνης αποκάλυψε την ύπαρξη του συγκεκριμένου τραγουδιού με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου και μετά από σχετική ερώτηση. Η ιστορία αυτή, για όσους τυχόν δεν το κατάλαβαν, δεν δείχνει μόνο τις πολύ καλές σχέσεις και το εξαιρετικό κλίμα στους κόλπους αυτής της ομάδας. Δείχνει ένα σωρό άλλα πράγματα.

Όπως για παράδειγμα, πόσο κέφι έχουν αυτά τα παιδιά όταν μαζεύονται να παίξουν για την Εθνική. Πόσο καλή παρέα είναι και πόσο ομαδικά λειτουργούν. Πόσο πολλοί γουστάρουν που είναι μαζί, αλλά και πόσο σίγουροι ήταν από καιρό ότι θα πάνε στο Euro. H ιστορία αυτή απλά δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει μυστικό επιτυχίας.

Και είναι το ίδιο μυστικό που έκανε όλους τους παίκτες στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Γεωργία να τραγουδούν εν χορό «να’ τος να’ τος ο Πρωθυπουργός» δείχνοντας τον Καραγκούνη ο οποίος σχολίαζε. «Τέτοια λέτε και -ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από κάθε επιτυχία με παίρνει τηλέφωνο- αυτή τη φορά δεν με πήρε»! Τέτοιου είδους ιστορίες θα μπορούσα να σας διηγηθώ αμέτρητες, όπως για παράδειγμα αυτή που μέσα στο αεροπλάνο όλοι μαζί οι παίκτες της Εθνικής φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «Σωτήρης Ταμπάκος οε οε οε…»!

Νομίζω, όμως, ότι η ύπαρξη ραπ τραγουδιού που ερμηνεύει ο Λυμπερόπουλος και έχει μουσικοσυνθέτη τον Σαμαρά, στιχουργό τον Κατσουράνη και συμμετέχουν στα φωνητικά σχεδόν όλοι οι διεθνείς είναι αρκετή για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την ομάδα.

Υ.Γ. Κύριοι παίκτες της Εθνικής ομάδας, τώρα που το μυστικό σας αποκαλύφθηκε, ο Βασίλης Σαμπράκος περιμένει να του στείλετε το CD για να παίξει το ραπ τραγούδι στην εκπομπή του. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να… μην του το δώσετε. Έχουμε και εμείς εκπομπή 3-5 το μεσημέρι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προτίμηση σας.

sport-fm.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.